O AUTOBUSOVEJ STANICI, HAJZLOCH V MASKÁCH MESTSKÝCH POSLANCOV A PREDAJI MESTSKÉHO MAJETKU ČO NAJLACNEJŠIE

Špinavá, hnusná, postriekaná, ošťatá, žiadna starostlivosť o čistotu okolo budovy, zrušené prevádzky, aj stánky. Tak, ako si autobusovú stanicu pamätám odjakživa, tak na mňa stále pôsobí. A nezachránia to ani digitálne tabule či automaty. Ani zamknutá čakáreň.

A keď majú poslanci svedomie hlasovať za predaj mestského majetku pod cenu, lebo sú tam osobné záujmy, tak nech sa potom nesťažujú, že nie sú peniaze na opravy alebo že treba šetriť. A zvyšovať poplatky a dane aby bolo peňazí viac. Naučte sa hospodáriť a nie iba lobovať a hájiť osobné záujmy svoje, alebo toho, kto vám rozkazuje. Alebo je normálne tlačiť cenu za predaj haly čo najnižšie? A nebavme sa o znaleckom posudku, ale o trhovej cene. A aj v záujme poslancov by malo byť predávať mestský majetok za čo najvyššiu cenu, keď už chcú rozpredávať, napriek tomu, že to nebolo doporučené ani mestským úradom, pretože mesto si halu chcelo nechať. Ale jasné, treba tlačiť dole, posrať sa z poslaneckého klubu a z lobbingu, pretože už konkrétny kupca čaká. Aj protislužbičky. A koho to zaujíma viac, nech si to všetko dohľadá a pozisťuje. Mne je z toho už riadne za vracanie a z väčšinou poslancov by som nieže vyrazil dvere, ale priviazal by som ich za lano za autom a ťahal by som ich po kolenách po rozjebanom asfalte, po prepadnutých kanáloch a rozbitých cestách po prácach plynárov a vodárov, ktorí serú na to, aby dali cesty do pôvodného stavu. Tu sme ale mali možnosť vidieť priority poslancov už viackrát, napríklad pri snahe o rušenie hazardu, lebo ničí rodiny a bla bla.. Ale alkohol a drogy, ktoré sú v meste oveľa väčším problémom, tak toto naši poslanci neriešia. To je tabu. Lebo by strieľali do vlastných radov. A poniektorí aj do vlastných potomkov 😀 Nehovoriac o dlhodobom neriešení bezpečnosti v meste, čo sa nakoniec vystupňovalo a ešte vystupňuje. Pretože tu si  kompetentní robia iba svoje, pre seba, pre spriatelených ľudí a pre firmy kamarátov. A potom tu máme duo obrovských podnikateľov, stavebníkov, biznismenov – ojebováka a povolaním syna. Čoskoro už pôjdu mestom za ručičky. Som zvedavý, ako to dopadne s jednotou a domom služieb. Na koho sa čakalo. Na koho projekt a na koho záujem. Fuj.

A čo sa týka tej haly – už keď mi aj vplyvní ľudia mimo politiky povedia, že je to špinavosť a nekalé podvodné konanie, tak na tom niečo bude. Kurva, nikto by nemal hlasovať podľa toho, čo mu povie nejaký zlý človek, lebo z neho majú strach alebo že má dar reči a prezentuje sa ako ten najrozhľadenejší, najférovejší a najprofesionálnejší poslanec.

Akú logiku má snažiť sa niečo predať pod cenu a zároveň tí istí hajzli chcú šetriť a robiť kadejaké opatrenia, rušiť zimnú údržbu atď…, so slovami – „Ľudia trocha popičujú a prejde ich to.“

A tá komédia s hlasovaním o zvyšovaní poplatkov a daní? A tých pár „hrdinov“ čo boli proti? Oni totiž vedeli, že to prejde a takto to iba na ľudí zahrali, že traja mušketieri boli proti, aby ukázali akí sú oni čestní a spravodliví. Ale riešenie s pribúdajúcim odpadom neponúkol nikto. Ešte aj tá spaľovňa o ktorej sa hovorilo, tak z toho nič. Lebo ľudia tu majú predstavu, že spaľovňa znamená obrovské komíny, kúdole čierneho dymu, smrad a sadza na strechách.

Ale poďme ďalej. Firmy, zapletené do korupčnej aféry, si tu ďalej robia svoje, naďalej dostávajú zákazky a je verejným tajomstvom, čo sú to za hajzli. A dokonca majú zastúpenie v stavebnej komisii. Taký je to tu konflikt záujmov. A zatiaľ tu chátrajú mnohé budovy, viď pôrodnica alebo tá odporná stavba pri Lidli – súkromná stavba na mestskom pozemku. Doteraz sa sralo napríklad na budovu CVČ, na budovu Reduty a nehoráznosť je aj to, že sa nekúpil Dom kultúry, keď mesto dostalo ponuku na odkup a to za výhodných podmienok. Ten návrh som tu už niekoľkokrát zdieľal. Ale budova sa nekúpila a tak sa dívame na to, ako sa rozpadáva, ako sa z Domu kultúry stal čínsky obchod a okolo smetisko či toalety v kríkoch a pod schodmi.

A keďže ľuďom sú tu mnohé veci ukradnuté, pretože veď „Hurááá Spišskáááá“, tak tieto špinavosti pokračujú ďalej.

Kamarát sa ma minule opýtal, že prečo by mal ísť voliť mestských poslancov a primátora. Že on voliť nechodí. Tak ja vám poviem, prečo je dôležité ísť voliť – s príchodom nových ľudí a so zmenou ľudí na rôznych postoch sa pretrhajú rôzne väzby a špinavé ústne dohody, taktiež padnú mnohé konflikty záujmov, do piči pôjdu synáčikovia aj profi milenky, odhalí sa špina, na miesto hlavného kontrolóra či prednostu mestského úradu sa dostane niekto iný a s tým aj iná a lepšia kontrola a riadenie mestského úradu; taktiež by bolo iné zloženie komisií, dozorných rád či výborov. A nie dlhé roky stále tie isté mená. Myslí si snáď niekto, že s tými istými ľuďmi, ktorí už toho toľko nasľubovali, príde zmena? Po tom, koľko zla tu narobili?

A sranda je napríklad aj to, ako si tie dva tábory robia navzájom zle napríklad aj pri mestskom podniku. A nechajú šíriť bludy, aká je to rozkradačka a podobne. Ale už nepovedia, že mestský podnik má pravidelný nezávislý audit a že dozorná rada meposu je zložená z poslancov – OPOZIČNÝCH. A že sa na podnik vzťahuje povinné zverejňovanie, aby ste si všetko mohli dohľadať. Ale tu v meste je to iba o boji dvoch skupín a o meraní si kokotov.

A teraz šup, trafené husi, napíšte mi niečo do komentára. Ako je to všetko ináč 😀

PS: záznamy o všetkých hlasovaniach a zasadnutiach mestského zastupiteľstva nájdete na webovej stránke mesta. Ako aj mnohé ďalšie informácie.

Pin It on Pinterest

Share This