VYHLIADKOVÁ VEŽA, CHÁTRAJÚCE MIESTA A OPÍJANIE OBYVATEĽOV ROŽKOM

Mnohé historické aj úradné budovy chátrajú a rozpadávajú sa. Nehovoriac o chodníkoch a cestách, ktoré chce mesto teraz zázračne rýchlo zachrániť, pretože idú voľby. Pred voľbami je vždy najviac dopravných obmedzení. Ale nie o tom chcem…

Na opravy historických budov treba peniaze a mesto sa dlhé roky vyhovára na to, že nie sú peniaze a na zháňanie externých zdrojov. Stačí si pozrieť napríklad budovu Reduty. No je zaujímavé, že 200 tisíc na vyhliadkovú vežu sa našli. A to som sa bol pýtať, či tieto peniaze boli naviazané iba na tento projekt, alebo sa dali použiť aj na niečo iné. Dali sa použiť aj inde. Takéto máme priority? Všetko je už urobené, tak staviame vyhliadkové veže pre 5 minút slávy? Máte pocit, že nebolo lepšie využitie týchto peňazí?

A ako vyzerá opitie rožkom v praxi? Keď som dával príspevok o tom, koľko táto veža stála, mnohých ľudí to prekvapilo a nasralo. Zdieľali to a písali rozčarované komentáre. No potom týchto ľudí, ktorým sa to nepáčilo, vidím fotiť sa na tejto veži, ďakovať za ňu mestu, srdiečkovať, lajkovať atď… . Potom sa ale nesťažujte, že niečo nie je urobené. Že ste z niektorého úradu dostali odpoveď, že na niečo nie sú peniaze.

Zamysleli ste sa napríklad nad tým, prečo nie je stále za dlhé roky zrekonštruovaný napríklad madaraspark, amfiteáter, pódium, lavičky? Myslíte si, že za 200 tisíc by sa opraviť nedal? Alebo mnoho iných existujúcich chátrajúcich miest?

Najprv treba dať dokopy to existujúce, potom stavať nové, aby sa ľuďom zakryli oči. A ako vidíme, tak úspešne. Teľatá sa pofotia a serú na to, čo sa tu naozaj deje. Ale chápem, už keď to tam stojí, tak prečo sa tam neisť pozrieť a pofotiť sa? Ale tým zároveň dávate mestu najavo, že robia dobre. Robia????? Ak áno, tak sa potom nesťažujte na rozmrdané chodníky, cesty, námestie, dlažbu, steny, budovy, ploty, ihriská… .

Pin It on Pinterest

Share This