ZA ŠÉFKUCHÁROM BRAŇOM DO PENZIÓNU KRÁĽOV PRAMEŇ

Braňo mi včera píše: „Dúfam, že zajtra prídeš“ A ja, že kam? Pretože som nič nepostrehol a je pravda, že nie som veľmi v obraze, čo sa komu okolo mňa deje, pretože sa už málokedy prepínam na svoj osobný profil. Už ma nebaví pozerať, kto sa na čom naťahuje, háda a kto je na čo všetko odborník. Takže som iba na tejto svojej stránke a robím si svoje.

No dozvedel som sa, že Braňo Michalčík pod seba zobral kuchyňu v penzióne Kráľov prameň v Novoveskej Hute. Viete kde? Tak som tam dnes v jeho prvý deň bol. Je to tam naozaj pekné. To okolie, záhrada, zeleň. Dnu som nikdy predtým nebol, aspoň si na to nepamätám. Pekne prestreté do bielych obrusov, príbory, poháre, všetko ako má byť. Dokonca biele podsedáky, čo neviem či je veľmi šťastná voľba. Ale snáď sa nikomu nestane „nehoda“ 😀 Ale všetko pekné, čisté. Nemáte pocit stiesnenosti, ani že vám niečo spadne na hlavu, ani že na vás celý čas čumí čašník. Dokonca z toho nikto neurobil sklad starých vecí, ako vidíte v poniektorých reštauráciách, kde im akosi ušiel koncept. Jedálny lístok prehľadný, no ak hľadáte klasické jedlá na ktoré ste zvyknutí, tak to tam nenájdete. Ak ale chcete ochutnať niečo nové, iné, starostlivo pripravené, tak choďte ochutnať.  Ja som si síce nezapamätal, čo som to vlastne jedol, ale pochutnal som si. 😀 Píšem preto Braňovi, nech mi pošle, čo som to mal na tanieri, aby som nič z toho neskomolil 😀  Bao žemličky plnené glazovaným bravčovým bôčikom, arašidovou mayo, koriandrom, sriracha mayo, praženými arašidmi, sezamom a chrumkavou cibuľkou. Ešte dobre, že nie som alergický na arašidy. Bolo to veľmi dobré. Trocha pikantné. Ešte dobre, že teraz nemám auto, takže neprepálim sedačky. Kto vie ale, ako by to bolo s tými bielymi obhorenými podsedákmi 😀

Každopádne dobrý pocit – aj z priestorov, aj z okolia, aj z prestierania, aj z obsluhy, aj z jedla.

Pin It on Pinterest

Share This