ŠŤASTIE AKO KĽÚČ K ÚPRIMNÉMU ÚSMEVU

Šťastie. Pojem, ktorý stretne každého z nás a aj keď si myslíme, že vieme, opak je pravdou. Šťastie sa nachádza v každom z nás a je len na nás kde, kedy a ako ho nájdeme. Lesy a stromy v nich, spev vtákov, príroda, púpava na konci novembra, čerstvý vzduch, slnko či kvapky dažďa, výzva do nového dňa, je šťastie samé o sebe, pretože každý deň nad zemou je skvelý deň.

A čo pre mňa znamená šťastie? Voľnosť, sloboda, relax, činnosti, ktoré milujem; vďaka ktorým sa môžem odreagovať a vypnúť. Čítanie kníh, cvičenie, cestovanie autom, hudba a tóny piana, trávenie času s najbližšími pri najrôznejších príležitostiach.

Šťastie sa považuje za jeden z najťažších pocitov, ktoré v sebe môžeš nájsť. Častokrát to šťastie nájdeš skôr v ľuďoch, s ktorými tráviš čas, než v samej sebe. Pre mňa je definíciou šťastia pocit kľudu na duši. Keď viem, že vedieť nemusím. Robím to, čo nerobím, dýcham ako nedýcham, problémy neexistujú, neexistuje čas, jednoducho som. Ležím, sedím, spievam či tancujem, som. Ja som ten čas, vedomosti, dych aj vzduch, ktorý dýcham. Vnímam priestor, ktorý tvorím a zároveň sa ním inšpirujem a prebúdzam do nových chvíľ, momentov a dní.

Do pocitu šťastia patria ale aj tie dni, kedy nie si sama sebou. Kedy ťa emócie premôžu a tak jediné čo ti ostáva, je ich vypustiť. Svet je ako kolotoč pocitov. Raz je hore a raz je kompletne dolu hlavou. Ak máš pocit, že negativita bojuje s tvojou pozitívnou stránkou a úspešne vyhráva, ľahni si, zatvor oči a nechaj ju vyhrať. Vyhrá a odíde. Tým vyhráš ty a znova privítaš šťastie, ktoré si postrádala. Nauč sa preto dýchať, vnímať realitu tak, ako je a nájsť aj v tej najtemnejšej chvíli svetlo na konci tunela – svetlo zvané šťastie. A Boh vie, možno ho konečne nájdeš aj sama v sebe, pretože nie je všetko okolo teba, si ty. Ty si to šťastie.

Čo teda pre mňa znamená šťastie? Vďaka, ktorú vyjadrujem chvíľam, vďaka ktorým som našla to svoje, vnútorné, mierumilovné.

Pin It on Pinterest

Share This