ZÁZRAČNÉ SÉRUM A HROZBA Z KOZMU

Svet čelil hrozbe nepriateľskej invázie z kozmu a nutne potreboval superhrdinov. Bežní ľudia však netušili, čo sa blíži. Že sú v hre ich životy.

Mocní nevedeli, ako pripraviť ľudstvo na možnú skazu, no pomaly snovali plán. Svetoví vládcovia v spolupráci s vedcami, nadnárodnými spoločnosťami, zdravotníckymi organizáciami a médiami začali pracovať na niečom, čo malo navždy zmeniť život na Zemi. Vedci v priebehu niekoľkých týždňov vynašli látku, ktorá by po vstreknutí do krvného obehu človeka, mala každému jedincovi pridať nadprirodzené schopnosti. Bolo to treba ale vyskúšať aj na civilistoch, nie iba v laboratórnom prostredí. A tak mocní vymysleli pandémiu.

Pod zámienkou nutného podávania séra – akejsi protilátky proti šíriacemu sa vírusu, do vystrašených ľudí postupne vstrekovali látku, ktorá ich mala meniť na silnejšie, rýchlejšie a chytrejšie bytosti. Na každom sa to však mohlo prejavovať inak. Výsledkom mala byť armáda civilistov, ktorí by vedeli lietať, dýchať pod vodou, vystreľovať ohnivé gule, päsťou rozbíjať skaly, prechádzať cez stenu, prenášať na diaľku predmety, pohybovať sa v priestore a čase. Poniektorí by boli nepriestrelní, iní zase odolní voči teplotám či radiácii. Všetko to ale bolo v teoretickej rovine a “zázračnú” látku bolo treba urýchlene vyskúšať, pretože bojovníci z iných svetov sa blížili.

V súvislosti s podávaním séra sa však postavilo na odpor množstvo ľudí po celom svete. Vypukli protesty, boje, občianske vojny. Napriek tomu nebolo možné ľuďom povedať, že sa blíži koniec sveta. Panika by totiž bola oveľa väčšia a napáchala by viac škody, než reakcie na povinnú vakcináciu.

Mnoho ľudí po vstreknutí látky na sebe začalo pozorovať zmeny. Naozaj získavali schopnosti. Všetko z vyššie vymenovaného. Skúšali koľko vydržia, testovali sa navzájom, točili o svojich schopnostiach rôzne videá. Niektorí sa toho báli, niektorí to brali ako zábavu, niektorí chceli ešte jednu dávku. No tieto “pozitívne” zmeny neprebehli u každého. U mnohých ľudí sa nezmenilo nič, alebo sa u nich prejavili negatívne účinky v podobe agresívneho správania, sebapoškodzovania či samovražedných sklonov. Nebolo však cesty späť a tieto obete boli nutné, pre dobro planéty, ktorá sa mala už čoskoro dočkať stretu s mimozemskou civilizáciou.

Nikto však nepočítal s tým, že opice, na ktorých sa zázračná vakcína v laboratóriách testovala, tiež získajú schopnosti, pomocou ktorých si nájdu cestu von. Búrali budovy, pľuli kyselinu, lietali a strieľali blesky do ľudí. Boli rýchlejšie a silnejšie než ľudia a tí dokázali držať v tomto boji krok iba vďaka tomu, že ich bolo podstatne viac a mali zbrane. Mnohé opice však nebolo možné zabiť, pretože boli nepriestrelné a odolné voči vonkajším vplyvom. A tak sa začala nekonečná vojna na zemi, medzi opicami a ľuďmi.

Vládcovia sveta sedeli vystrašení vo svojich úkrytoch a čakali, čo sa bude diať, keď na vojnou oslabenú planétu pristanú vesmírne lode s nepriateľmi. A či ešte má zmysel za niečo bojovať.

A boje na planéte Zem trvali dovtedy, kým ľudia sedeli pri počítačoch a pred televízormi. Nakoniec ale zomreli úplne všetci.

Pin It on Pinterest

Share This