OTVÁRAJÚ SA TERASY: Naše obľúbené podniky si zaslúžia podporu, prítomnosť, záujem

Od zajtra budú okrem iného otvorené aj terasy podnikov. A budú nás potrebovať. Náš záujem, našu podporu, prítomnosť, peniaze. Každý máme nejaký ten svoj obľúbený podnik, do ktorého sme chodili radi a ochotne sme zaplatili za ich služby, za pitie, za obsluhu, za zábavu. A už sa teším, kedy si budem môcť posedieť tam kde to mám rád, pretože si nepotrebujem kupovať plné tašky lacného alkoholu v supermarkete a popíjať doma. Chcem sa stretávať s ľuďmi, baviť sa s nimi, rozprávať, počúvať, smiať sa, uzatvárať dohody alebo si pri dobrom pití urobiť pracovné veci.

Tieto podniky budú potrebovať našu podporu a zaslúžia si pozornosť, pretože aj na nich stojí naše mesto. Aj oni prispievajú k obľúbenosti Spišskej Novej Vsi a k spoločenskému životu v ňom. Aj kvôli nim radi chodíme do ulíc, mimo domov. Stretávame sa tam s priateľmi, kolegami, riešime dohody, oslavy, prvé rande. Aj na podnikoch stojí kvalita života v meste, pretože máme kam ísť a majú si kde posedieť a oddýchnuť aj návštevníci, ktorí sa prišli pozrieť na naše námestie, pamiatky, alebo mestom len prechádzajú. Samozrejme, že kvalita života stojí aj na mnohých ďalších veciach, obchodoch, službách, podujatiach, schopnosti/neschopnosti úradov. A niekomu to stačí, niekomu nie.

Každopádne, naše obľúbené miesta, kde sme sa stretávali a zabávali, si zaslúžia podporiť. Predpokladám, že bude riadny nával, pretože mnohí sa už tešíme na posedenia so známymi. Buďme preto trpezliví a vyvarujme sa bojom o voľný stôl.

Môj obdiv patrí všetkým ľuďom v našom meste, ktorí tu ostali a niečomu sa venujú. Ľudia, ktorí sa venujú mládeži, osvete, kultúre, rôznym záujmovým krúžkom, súťažiam, vzdelávaniu, ekológii, prírode. Ľudia, ktorí niečo organizujú aj bez toho, aby potrebovali bokom nahrabať čo najviac aj sebe. Ľudia, ktorí tu podnikajú a aj vďaka nim je v Spišskej Novej Vsi kam ísť nakúpiť, posedieť, či využiť všemožné služby. Aj keď momentálna situácia im nepraje. Zaslúžia si však obdiv, podporu a rešpekt. A plus všetci, ktorí to robia z presvedčenia, zo srdca a bez politického pozadia alebo plánov. Bez toho, aby museli naťahovať svojich spoločníkov, zamestnancov, dodávateľov, zákazníkov, klientov, hostí. Bez postranných úmyslov, ktoré by sa asi mnohým z nás nepáčili. Pretože áno – treba dosahovať zisk a zarábať, no nie poškodením niekoho iného. Nie klamstvami, zdieraním a okrádaním zamestnancov, či schválnom ponížení kvality, hazardovaním so zdravím zákazníkov a hostí a podobne … . Pretože aj to sme tu už mali.

Pin It on Pinterest

Share This