PIADINA: Autentický Street Food koncept inšpirovaný Talianskom

Pekne prerobené, čisté, chutné. Obrovský rozdiel oproti tomu, čo si pamätám ja, že tam bolo.

Dostal som tip ísť ochutnať jedlo do Piadina a tak som šiel. Rád podporím niečo nové v meste. To platí aj v prípade, že som o niečom, čo u nás funguje už dlhšie, nevedel. A potom sa uvidí, či sa ešte vrátim, či to budem odporúčať ostatným a či podnik spomeniem v niektorom zo svojich príspevkov. A toto je ten prípad, kedy som bol veľmi spokojný. Chuťovo obrovská paráda. Aj keď každému nemusí koncept takéhoto stravovania vyhovovať. V tejto kategórii je to v našom meste ale top. Aspoň za mňa. Ale sú ľudia, ktorým viac chutí burger, alebo kebab, alebo hot-dog, alebo langoš … . A je fajn, že všetko z vymenovaného môžeme nájsť aj v našom meste.

Priznám sa, že nemám rád jedlo so sebou a nedávam si ho, keď nemusím. K jedlu si totiž potrebujem sadnúť tam, kde si ho kúpim a tam si ho chcem aj s celou atmosférou vychutnať. Aj keď ide o fastfood. A toto ma milo prekvapilo, pretože v Piadina som si jedlo mohol vychutnať pri stole. Chuť aj porcia super. Dostatočný výber. Za pultom šikovní mladí zdvorilí chlapci, ktorí sú príkladom toho, že to s mladými nie je stratené.

Ja sa chodím stravovať podľa toho, akú mám náladu, aký mám deň, na čo mám chuť, koľko mám času a s kým som. To asi každý. A včera bol ťažký, nasierací deň. Po práci som teda dal obed s kamarátom, aby som sa mohol trocha posťažovať a neskôr som ešte zašiel na takúto skorú večeru, ako vidíte na fotke.

Je ťažké s niečím začať a hlavne keď je to v gastronómii. Prísť s niečím dobrým, kvalitným, osloviť ľudí, nájsť si spokojných hostí a aby sa vracali. Hlavne v tejto ťažkej dobe, keď mnohí obracajú každé euro. Je frajerina tu ostať a o niečo sa snažiť. A to hlavne v mladom veku, keď je toľko možností odísť preč, kde je to vraj lepšie, ľahšie a jednoduchšie. Možno je. No našťastie všetci neodchádzajú, ale budujú niečo tu. Držím palce. Všetkým, ktorí sa tu o niečo snažia, nevzdávajú to a budujú niečo od začiatku. Ktorí si uvedomujú, že ku každému výsledku vedie nejaká cesta.

https://www.facebook.com/PiadinaJusepe

Pin It on Pinterest

Share This