AKO PODĽA VÁS VYHÁŇAŤ Z IHRISKA DETI, KTORÉ SA VÁM NEPÁČIA?

Občas vidím, ako sa poniektorí obyvatelia sťažujú na detské ihriská a kto sa na nich hrá. Že je tam krik, že sa tie prvky nepoužívajú ako majú, že na hojdačke je viac ľudí, než by malo byť a že je tam veľa detí z osád. Vypisujú do výborov, mestu, mestskej polícii alebo aj mne. Že s tým máme niečo robiť. A tak sa teda pýtam – ČO V MEDZIACH ZÁKONA SA PODĽA VÁS DÁ AKOŽE ROBIŤ?

Ak tam niekto niečo ničí, poškodzuje, niekoho fyzicky napáda, vyhráža sa niekomu, tak volajte mestskú políciu. Aj od toho ich tu máme. Predpokladám, že všetci pri sebe nosíte mobily, keďže si to čo sa deje na ihriskách fotíte. Tak keď ste osobne pri tom, že sa niečo porušuje, tak volajte. Ale to, že sa tam niekto hrá? To platí aj o bezdomovcoch na lavičkách. Tomu nemáte ako zabrániť. Ani ich nevyženiete, lebo nemáte prečo. Alebo vyženiete a vrátia sa. Pretože, prečo by si tam nemohli sadnúť?

Ale čo majú policajti, výbor, vedenie mesta, poslanci alebo úradníci robiť, keď sa tam hrá skupinka detí, ktorá sa vám nepáči? Keď ich doma nenaučili ako sa správať, ako sa hrať, ako vychádzať v kolektíve a podobne? Vyhodiť ich nemôžu, pretože na základe čoho? Alebo ich mám snáď ísť vyhodiť ja? Aby ma niekto nafotil, že niekoho vyhadzujem? A lynčovať ma, že som tu ten najväčší rasista? Pretože toto dnes fičí – verejný hromadný lynč a to aj vtedy, keď ľudia fyzicky pri konkrétnej situácii/udalosti ani neboli. Alebo čo chcete od niekoho, komu píšete, aby s tým niečo robil? Má tam dookola vykopať jamu s aligátormi? Alebo postaviť plot? Alebo nášľapné míny? Alebo tam prísť s plameňometom? Alebo aby tam triedil ľudí podľa farby a oblečenia? A ešte k tomu aby to bolo zákonné? Nechápem.

A najväčšia sranda je, keď ľudia začnú vypisovať niekomu, komu sa podarilo z projektu urobiť na sídlisku veľké detské ihrisko – „Urobil si tu ihrisko, tak sa o to staraj a rieš to“. Akoby to ihrisko bolo jeho a mal tam celý deň stáť.

Viete si predstaviť takú situáciu, že niekoho vyženiete z detského ihriska, niekto vás pri tom odfotí, zavesí to na internet, napíše k tomu nejaký dojemný status? Ako človek ste tu skončili. Hneď vás budú lynčovať, nazvú vás tým najhorším človekom na svete, budú sa vám vyhrážať, budú vám aj vašim deťom priať smrť, budete ten, kto je zlý k deťom a ľuďom celkovo. A ako myslíte, že sa potom pred ľuďmi obhájite? Nijak!!! Tá nálepka vám už ostane. A neospravedlní sa vám nikto. Ani keby vám ukrivdili.

Pin It on Pinterest

Share This