ZO SPOMIENOK NA TRIEDNE VEČIERKY

Pamätáte si na triedne večierky na základnej škole? Ako to prebiehalo? V časoch bez mobilov, sociálnych sietí, selfíčiek? Bez USB vstupov, CD a DVD mechaník, wifiny?

Ja som na základku chodil od 1990 do 1998. Okrem robenia hudobných redaktorov v školskom rozhlase bolo čo sa týka hudby výsadou môcť hrať na triednych večierkoch. Kto mal najviac kaziet a najlepšie rádio, ten vyhrával. Tiež sa mi podarilo na chvíľu púšťať pesničky aj v školskom rozhlase, aj na večierku. 90. roky. MC Erik a Barbara, Maduar, Dj Bobo, Marky Mark atď…. Veď to poznáte. A samozrejme, že aj slaďáky. Tých sa však mnohí báli. Ale to je tak, keď sa treba zabaviť bez alkoholu a nie je čím stratiť zábrany, uvoľniť sa a získať odvahu. A ešte pod dozorom triednej učiteľky. A to si mnohí zaumienili, že práve na tomto večierku oslovia svoje platonické triedne lásky. Niektorým sa to určite aj podarilo.

Nesmelo chýbať občerstvenie a nejaký ten program. Ak sa niekto našiel. V pamäti mi ostalo, keď Juraj predvádzal karate, alebo keď s Radom robili tie scénky Lord Norton a sluha James. V origináli to hrajú Marián Zednikovič a Stano Dančiak. Pamätáte si na to? A samozrejme tombola.

Od otca som mal parádny kazeťák Vesna P-212S. Jedna kazeta hrala, druhá sa pretáčala na ceruzke. Základ bol mať kazety dobre označené a napísaný zoznam. na každom obale. Prúser bol, keď magnetofón pásku vtiahol.

A keďže v tej dobe neboli sociálne siete, ani mobily, tak každá dievčina bola ešte sama sebou. Každá bola iná, nie podľa predlôh na internete, ani podľa toho novodobého kultu tela a tuctovosti.

Najväčšia sranda ale bola, keď prišli na rad slaďáky. To nastúpila ostýchavosť. Dievčatá chodili na záchod a schválne sa vracali s mokrými rukami. Keď ich niekto volal do tanca, tak vraveli že nemôžu, lebo majú mokré ruky. A keď k tomu tancu predsa len došlo, tak tá vzdialenosť medzi chlapcom a dievčaťom bola parádna. Na maximálnu možnú vzdialenosť vystretých rúk.

Neviem, či sa robia na základných školách tieto večierky stále, ale ja na nich nikdy nezabudnem.

Pin It on Pinterest

Share This