Je po voľbách, no nie je koniec

Voľby sa skončili a obyvatelia si zvolili primátora a 19 poslancov mestského zastupiteľstva, ktorí ich budú zastupovať najbližšie 4 roky. Aj keď si niekto myslí, že o nič vo voľbách nešlo, opak je pravdou. Práve toto zvolené zoskupenie bude rozhodovať o všetkom! Koľko peňazí z našich daní pôjde do kultúry, do športu, do dopravy, jednoducho do všetkého s čím sa potýkame každodenne v našom meste. Taktiež, kto sa na tom všetkom najviac nabalí. Ktoré firmy sa tu budú neustále točiť dookola a samozrejme to, ako bude naše mesto napredovať počas tohto obdobia.

Preto si dovolím tvrdiť, že voľby dopadli tragicky. Najväčším sklamaním je znovuzvolenie starého primátora. Je totiž až smutne obdivuhodné, koho dokážu ľudia zvoliť vo voľbách za svojho hlavného zástupcu – dôchodcu, klamára a podvodníka, ktorý si kúpil všetko a všetkých naokolo len aby ostal pri moci. To, že jeho kampaň musela stáť cca 100 000 €, som spomínal už v minulom článku tu. Fyzicky mal na svojom transparentnom účte vložených „len“ 45 000€, dlho po voľbách tam svietila suma 35 000€ a až na poslednú chvíľu odbúchal celú transparentnosť jednou faktúrou za 33 000€ s poznámkou „voľby 2022“. Myslíte si teda, že toto je človek vhodný na ďalšie vedenie nášho mesta? Keď už pri samotných voľbách podvádzal a klamal ľudí?


Ďalším obrovským sklamaním je účasť na voľbách. Okresné mesto s viac ako 35 000 obyvateľmi, zastaralé a stále žijúce v dobe socializmu, kde mnoho ľudí nesúhlasí s vedením či napredovaním mesta, dosiahlo účasť len 32%?! Zo skoro 29 000 voličov sa volieb zúčastnilo niečo viac ako 9 000??? Vážne je vám natoľko ukradnutá budúcnosť nášho mesta, že ho necháte ďalej chátrať a zapredáte ho týmto politikom? Ak má dôjsť k nejakej zmene, aby sa tu žilo lepšie všetkým, sú voľby jedinou možnosťou.


Okrem týchto zásadných vecí som stále nemilo prekvapený, ako ľudia volia stále tých istých starých vyhasnutých kandidátov, ktorí tu dlhé roky skáču z funkcie do funkcie a nemajú za sebou skoro žiadne výsledky? Alebo, že vo volebnom obdvode vyhrá niekto, kto celé roky len drží primátorovi tašku s milým úsmevom, je predsedom výboru najväčšieho sídliska v meste, za dlhé roky v mestskej politike nespravil nič a za odmenu dostal post 1. viceprimátora? O pár hlasov menej na druhom mieste skončil 69 ROČNÝ, donedávna najviac zarábajúci poslanec nášho mesta a niekdajší primátor???

Aj viac ako mesiac po voľbách, stále nechápem…

Výsledky volieb si môžete prečítať TU.

Pin It on Pinterest

Share This