ZAJTRA SÚ VOĽBY – NAŠE PRÁVO VYBRAŤ SI KOHO CHCEME

Blížia sa voľby. Nebudem dávať tipy koho voliť a koho nevoliť. Verím, že sa všetci viete slobodne rozhodnúť aj sami. Aj keď si možno myslíte, že väčšina ľudí dá hlas niekomu inému a ten váš bude akoby zbytočne vyhodený, nenechajte sa tým strhnúť. Ani jeden hlas nie je zbytočný a máte právo sympatizovať s kým chcete. Aj keby ste boli sami proti všetkým.

Slobodne sa môžeme rozhodnúť, koho budeme voliť. Kandidátov je dosť. No treba si uvedomiť že nemusí vyhrať práve ten náš favorit. Ľudia nás môžu prehlasovať. Neznamená to však, že je to niečo zlé. Taktiež sa slobodne rozhodli, tak ako my. Aj keď sa rozhodli pre niekoho iného. Majú na to právo. A víťazom nemôže byť každý.

Poniektorí ľudia si myslia, že keď sa ich niekde stretne sto alebo tisíc a volili spoločne rovnakého kandidáta a aj tak nevyhral, tak že je niečo zmanipulované. Ale ok, vás je pokope na jednom mieste tisíc, desaťtisíc…. OK. Ale koľko obyvateľov má Slovensko? Koľko voličov? A aké percento z toho je tá vaša tisícka? Vás môže byť 10 tisíc, no 11 tisíc ľudí mohlo voliť niekoho iného. Majú na to taktiež právo.

Máme taktiež právo neisť voliť. Mnohí si povedia – veď jeden hlas hore dole. Ale pozrime sa potom na štatistiky účasti.

Je to ako povedať si v lese, keď vyhodím jeden papierik niekam do trávy, medzi stromy – veď v takom veľkom lese sa jeden takýto malý papierik stratí. Čo keby si to ale povedalo viac ľudí? Ako by ten les vyzeral?

Tak, ako sa ľudia dokážu spojiť pri športe, kričať hurá, húfne sa chodiť pozerať na zápasy, tak by sa mohli zaujímať aj o regionálnu politiku a procesy v meste. Pretože práve to ovplyvňuje kvalitu života v meste. Nie to, či niekto vyhral alebo prehral športový zápas. A to poslanci rozhodujú, hlasujú, navrhujú, presadzujú, lobujú.

Ja som veľmi zvedavý, ako to zajtra dopadne, každopádne nepomýľte sa, pretože tie voľby sú spojené do KSK aj do mesta.

Pin It on Pinterest

Share This