PO TOMÁŠOVSKOM VÝHĽADE SA NAHÁŇALI VYHLADOVANÍ KANIBALI

Z produkcie Veľká Británia/USA/Česko vyšiel hororový film s názvom Ravenous, z roku 1999. Zaujímavosťou je, že sa natáčal aj Tomášovskom výhľade. V slovenčine alebo češtine ho môžete nájsť pod názvami Dravci; Vyhladovaní; alebo Žer, nebo umři.

V tomto krvavom thrilleri si hlavnú úlohu zahral známy herec Guy Pearce, ktorého ste mohli vidieť aj vo filmoch L.A. Confidental, Memento, Iron man 3 alebo Kráľová reč. A uvidíte v ňom aj mnohé ďalšie známe tváre.

https://www.csfd.cz/film/18349-dravci/prehled/

Ravenous som videl v TV už dávno a páčil sa mi. Aj keď mnohým možno bude proti chuti téma kanibalizmu a filozofie – Jedz preto, aby si žil. Neži preto, aby si jedol. Kto zje mäso svojho nepriateľa, získa jeho silu a dušu. Kto to však urobí, dostane neukojiteľný hlad po ďalšom ľudskom mäse a zmení sa na dravca.

Film sa odohráva v polovici 19. storočia na zabudnutej pevnosti v kalifornskom pohorí Sierra Nevada. Natáčalo sa aj v Mexiku, v Tatrách a na Tomášovskom výhľade, kde sa odohrala najzaujímavejšia scéna filmu. Aby sa hlavný hrdina zachránil pred dravcom, rozhodne sa skočiť z útesu. A práve na túto scénu pridávam link pod textom. Každopádne odporúčam pozrieť si celý film. Snáď nedostanete chuť na kotlíkový guľáš z ľudského mäsa.

/ilustračné foto: google.com/

Pin It on Pinterest

Share This