SNÁĎ SA ČOSKORO ZASE STRETNEME NA ULICIACH, V OBCHODOCH A PODNIKOCH

Čo budete robiť, keď sa začne život vracať do normálu? Ak k tomu vôbec dôjde.

Brali sme ako samozrejmosť, že sme si mali kde rezervovať stôl pre celú partiu, urobiť narodeninovú oslavu, či svadobnú hostinu, rozhodnúť sa kam na obed, zákusok, pohár vína, či hektolitre piva. Kam pozvať priateľku na dobrú večeru, či kde neformálne prebrať obchodné záležitosti. Všetko sa to prenieslo do virtuálneho sveta a pripíjame si cez webkamery. A kto vie dokedy ešte.   

Dúfam, že čoskoro sa začne vracať život do normálu a opäť sa stretneme s kamarátmi osobne, nie iba cez video a písmená. Chýba mi nechať sa obslúžiť v dobrom podniku, využívať služby, zacvičiť si, nakupovať. Prejsť sa po Madarase a v kníhkupectve si prezrieť knižné novinky. Prebehnúť obľúbené bary a skončiť s dobrou náladou v Cubane, opitý si vziať ráno taxík a dostať sa bezpečne domov. Vysedávať na letných terasách a pozorovať okoloidúcich. Napľuť do ksichtu všetkým tým hnusákom, ktorí si zaslúžia, aby tie sliny mali váhu betónového kvádra.

Snáď čoskoro nasadnem do vlaku na vynovenej vlakovej stanici a navštívim kamarátov, ktorí sú stovky kilometrov ďaleko, aby som sa s nimi mohol opiť a zaspomínať na časy, keď všetko bolo bezstarostnejšie a zároveň divokejšie, pretože to mám rád. To je pre mňa relax, ktorý mi nedá ani pláž, ani more, ani exotické drinky a jedlá, ani núkajúce sa polonahé telá.  Každý z nás určite má niekoho, za kym by chcel vycestovať hneď keď to bude možné.

Keď skončí toto hluché obdobie, budú nás naše obľúbené podniky a obchody potrebovať. Našu prítomnosť, život a peniaze. A tak to má byť. Pre nich je ziskom zaplatený účet, pre nás je ziskom dobrý pocit, radosť, lahodná chuť na jazyku, plné brucho, umelecký zážitok, možnosť stretávať sa … .

Snáď čoskoro opäť rozpumpujeme všetkým obľúbeným barom, krčmám, reštauráciám, kaviarňam, obchodom, kinám, galériám a divadlám krv v žilách. Pretože tak by to malo byť.

Snáď sa čoskoro uvidíme všetci živí, zdraví a s úsmevom na tvári.

Pin It on Pinterest

Share This