LOVE – Koncertom k srdciam detí z detských domovov

Žijeme v dobe, v ktorej je tempo nastavené tak šialene, že je ťažké pripustiť si existenciu aj iných, dôležitejších hodnôt, ako je honba za kariérou, peniazmi, majetkom a že všetky tieto veci nemajú takú cenu, ak si ich nemáme s kým užiť a nikto nás neobdaruje láskou, pozornosťou, spolupatričnosťou a úprimným záujmom. Preto je fajn sa občas aspoň na malú chvíľu zastaviť a rozhliadnúť sa okolo seba. V ľuďoch je tak veľa bolesti, smútku a trápenia, že každú chvíľu, ktorú sa niekomu podarí v ich svete spríjemniť, je úctyhodné. Najmä, ak ide o deti. Jedna z najhorších vecí na svete, je detský plač a opustenosť. A snáď každé srdce obmäkkčí ich úprimný smiech.

Mnoho ľudí prispieva vecnými darmi, pretože chcú taktiež pomôcť, no pre deti je veľký rozdiel radosť zo sladkostí a hračiek, alebo zo zážitku, ktorý v ich srdciach zanechá jedinečné spomienky.  Aj preto sa v kultúrnom dome na Tepličke uskutočnil benefičný koncert s názvom LOVE, za účelom rozdať deťom z detských domovov trochu lásky a pozornosti.

Organizátori tohto pekného podujatia už roky navštevujú deti v detských domovoch a poznajú ich záujmy. Preto sa rozhodli pripraviť pre ne toto pestré popoludnie, plné hudby, spevu a tanca s účinkujúcimi, ktorí radi rozdali trochu radosti do detských sŕdc. Detský domov totiž nie je smetiskom nepotrebných detí, ani zberný dvor zabudnutých. Je to nádej na dôstojný život a ak niekto príde a úprimne sa o tieto deti zaujíma, je to pre ne niečo výnimočné. Niečo, čo mnohé deti s domovom a úplnou rodinou berú ako samozrejmosť.

Tieto deti spoznávajú same seba, svoje pocity, okolie, svet, spoločnosť a chcú niekam patriť. Vedieť, že niekomú stoja za viac, ako za ignoráciu, opovrhnutie, zabudnutie. A je správne im ukázať, že život a svet je väčší a krajší, ako prístupová cesta k detskému domovu, či pohľad z okna a že to nie je ich konečná stanica.

Tam, kde chýba rodičovská láska a pozornosť, mal by existovať súcit, spolupatričnosť, nezištná ochota byť s tými, ktorým v detstve chýba prítomnosť blízkej, milujúcej osoby. A aj náš život sa tým stane krajším a hodnotnejším. Svojim umením, ochotou a dobrým srdcom radi prispeli na tomto benefičnom koncerte DJ Tom, ktorý sa postaral o detskú diskotéku, sprevádzanú úžasným osvetlením a zvukom; Anton Smatana zo Spišskej Novej Vsi krásnymi country baladami; Lucia Jurjaková sviežou a energickou hrou na harmoniku a spevom. Na záver vystúpil umelec z Talianska, Aaron Paris, ktorý svojou show ukázal veľké srdce pre tieto deti. Na záver vystúpenia, mimo mikrofón povedal: “Dostal som lízatko. A toto lízatko má pre mňa veľký význam. A vieš prečo? Pretože dieťa, ktoré nemá v podstate nič, príde za mnou a ono daruje to lízatko mne.”

 

Súčasťou koncertu bol aj krst knihy PRINC PARIS, ktorú napísala autorka z nášho mesta Janka Granecová Dóorová a knihu pokrstil lentilkami už spomínaný spevák Aaron Paris.

 

Po koncerte samozrejme nechýbali fotky, podpisy, darčeky a pocit zadosťučinenia. Uvedomenie si, že tento koncert mal svoje opodstatnenie a význam a určite nebude z dielne jeho organizátorov posledný.

Autor článku: Miroslav Hnát

 

Pin It on Pinterest

Share This