KEĎ SA ZABÚDA, ŽE SPIŠSKÁ NOVÁ VES NIE JE IBA HOKEJ

Spišská Nová Ves môže byť hokejovým mestom. Nič proti tomu. Lenže Spišská Nová Ves nie je iba hokej. Ani z ďaleka nie. Prečo sa v takom veľkom počte nezapájate aj do nejakých prospešných aktivít? Prečo v takomto počte neprídete na komunitné podujatia, prečo v takomto počte nepomáhate? Prečo v takom počte neprídete podporiť niekoho, komu sa zbiera na liečbu, na vozík, na rehabilitácie? Prečo v takomto počte nepomôžete ľuďom v núdzi? Prečo sa v takomto počte nezaujímate o veci verejné a o to, aké špinavosti sa v meste dejú na pozadí hokeja. Na pozadí toho, že vám toľkým zalepili zrak hrami? Prečo v takomto počte nepodporujete deti, nové talenty, kultúru?

Keď v takom počte kričíte „Hurááá Spišská Nová Ves“, tak máte pocit, že to tu je naozaj hurá? Že sa tu šafári s mestským majetkom, že si tu poslanci hlasujú za všetko možné? Že sa tu navrhujú bludy? Že sú v katastrofálnom stave chodníky a cesty? Že tu stále vládne konflikt záujmov a rozhadzujú sa mestské peniaze kade tade? Že sa rozpadávajú historické budovy? Že tu je jednoduchšie hráčov nakúpiť, než ich vychovať?

Prečo sa v takomto počte nezložíte aspoň po eure a nedáte to niekomu, kto má choré dieťa? Komu pomáhate touto komédiou, ktorá ani nie je o športe a športovom správaní, ale iba o kriku a pocite niekam patriť. Koľko radosti v tom ešte je? Radosti z hry? Aké pozdvihnutie ducha je v tej agresii, nadávkach, hádkach a mudrovaní v krčmách a na tribúne? Koľko športového cítenia je vo fankluboch, ktoré prídu podporiť jeden konkrétny šport, no druhý už nie? Koľko sprievodných podujatí pravidelne organizujú? Koľko toho robia napríklad pre deti, pre komunitu alebo ako osvetu?

Prečo sa nezaujímate o to, ako je to naozaj na zimnom štadióne a čo sa deje v zákulisí toho všetkého? Prečo nemajú všetky kluby užívanie zdarma, ale jeden neplatí a druhý platiť musí? Prečo tam bufety na zápasoch nemá mesto, keďže je to mestská budova? Prečo má jedna s.r.o. toľko ústupkov a toľko zdarma? Keď je Preveza v červených číslach, prečo nie sú bufety mestské? Prečo sa na štadióne už nerobia výstavné trhy? Prečo by sa nemohli organizovať všelijaké veľtrhy? Prečo sa tam neorganizujú kadejaké veľké akcie, tak ako v iných mestách? Alebo sa snáď majiteľom a pánom tejto budovy stala hokejová súkromná s.r.o.čka?

Hanbím sa za toto mesto a za to množstvo zmanipulovaných sfanatizovaných ľudí, ktorých v skutočnosti naše mesto nezaujíma. Nezaujíma ich, čo sa tu deje, ako sa tu hospodári, čo bude s cestami, chodníkmi, kosením, zimnou údržbou, ihriskami, projektmi. A ani to, že máme na spadnutie veľký podjazd. Uvidíme, ako budete potom skandovať a kričať huráááá Spišskááá, keď to spadne a keď si to odnesú nejaké ľudské životy.

Pin It on Pinterest

Share This