NIEKTO ZVOLENÝ BYŤ MUSÍ, ALEBO NÁLADY INTERNETOVÝCH ODBORNÍKOV POČAS VOLIEB

Je nedeľa, načo sa zase medzi sebou naťahujete ohľadom volieb? Ani pri športovom zápase nemôžu byť víťazi všetci a aj ten porazený má svojich fanúšikov, ktorí ostanú sklamaní. Tak je to aj pri voľbách. Niekto zvolený bude. Skúste rešpektovať, že niekto volil iného kandidáta než vy. Má na to právo. Tak ako sa každý podľa seba oblieka, podľa vlastného vkusu počúva hudbu, sleduje filmy, vyberie si partnera a pre každého krása či umenie predstavuje niečo iné. Každý má nejakú vieru. Takto je to aj s voľbami. Každému je sympatické niečo iné a každý niečomu inému verí. Či má byť každý rovnaký a každý má mať rovnaký názor a vkus?

Ale facebooková odborná politologická verejnosť sa potrebuje hádať a urážať. Pretože oni najlepšie vedia, kto by mal vyhrať voľby. Odborníci a vizionári. Podobných “odborníkov” sme tu mali nedávno – facebook virológovia, epidemiológovia a internetom študovaní doktori 😃 No hádali sa a nadávali iba na základe pocitov a dojmov. Lebo nikto z nich nepriniesol na porovnanie vlastné grafy, čísla, výskumy a možno ani raz v živote nepozreli do mikroskopu.

Ja sa čudujem, že keď tu máme toľko odborníkov a jasnovidcov, že už dávno nevyriešili všetky záhady sveta či odložené prípady, neobjavili živú vodu, nevynašli na gauči pri telke lieky na všetky choroby a nenašli všetky nezvestné osoby. Keď tu toľkí ľudia vedia, kde všade sú aké svetové sprisahania, prepojenia a kto tu ako ťahá za nitky 😃 Zaujímavé, že to „vedia“ ľudia iba zo sedenia na riti pri monitore, ktorí nemajú absolútne žiadnu skúsenosť s politikou, a to ani ako politici, ani ako kandidáti, ani ako študenti politológie, ani ako niekto, kto sa aspoň trocha venoval politickému marketingu. Jedni kričia Amerika, druhí kričia Rusko, no ani tam ani tam neboli, ani nežili. Jedni si myslia, že keď počúvajú americký gangsta rap, tak vedia o Amerike všetko, druhí si myslia, že keď si v azbuke napíšu na fb svoje meno a na auto nalepia v azbuke “brat za brata” alebo “systema”, tak že vedia všetko o Rusku. Odborníci na základe toho, čo si kde prečítajú. A najväčšia sranda je, keď sa ľudia hádajú na tom, čo si iba niekde prečítali alebo na tom, čo zažil niekto iný a pri čom fyzicky neboli.

Každopádne, uvedomte si, že niekto tým prezidentom byť musí a niekto sa ním stane. A treba rešpektovať rozhodnutie väčšiny. O tom je demokracia. Nie o tom, že každému človeku by malo byť vyhovené zvlášť. A aj keď sa postavíte na námestie s transparentami a bude vás tam 100 tisíc, tak ani z ďaleka nie ste väčšina, ktorej by malo byť zrazu vyhovené. Pretože tu žije vyše 5 miliónov ľudí. Koľko je k tomu 100 tisíc? Aj keď máte pocit, že keď kričíte v nejakom dave a s nejakým davom, tak že ste tam všetci obyvatelia Slovenska.

A prečo si dovolím vo svojich príspevkoch písať aj o politike? Politiku sledujem, roky sa venujem politickému marketingu, pracoval som na niekoľkých úspešných politických kampaniach aj na Slovensku, aj v Čechách. A keď vás oslovujú poprední politici, aby ste im pomohli, lebo videli vašu prácu, tak to asi robíte dobre. Mnohé som však odmietol, aj keď peniaze boli lákavé. No nerobím to, s čím sa nestotožňujem. Ďalej sa veľa dozviete, keď sa s tými politikmi pravidelne a osobne stretávate a nahliadate aj do zákulisia. To vám ani médiá, ani sociálne siete neukážu. Ani vás to nenaučia.

A pre paranoidných občanov: Politika nie je absolútne zlo. Je o ľuďoch. O konkrétnych jedincoch a o ich práci, svedomí, poctivosti, úprimnosti. Nie každý vás chce okradnúť, oklamať a priživiť sa na vás. Možno z vás raz opadne tá všeobecná nenávisť a uvedomíte si to. Že v tej svojej zlobe mnohým krivdíte, lebo ich tak opísal alebo predstavil niekto iný. Váš známy, alebo televízia, alebo internet.

Peknú nedeľu prajem.

Pin It on Pinterest

Share This