O VÝSMECHU: PRE TÝCH, KTORÍ SA NEOŽENILI S ROZUMOM A V REALITY SHOW HO NEZÍSKAJÚ

Aké jednoduché je lynčovať nejakého človeka, ktorého ani nepoznáte alebo ste ho len stretli niekde okolo. A myslieť si, že ho poznáte skrz nejakú reality show. Vysmievať sa, urážať, nadávať. Chcel by som ale vidieť, aký je ten váš život a vaše správanie, keď sa nikto nepozerá. Akí ste vy vysmievači mimo kamier, videí, fotiek na instagrame. Akí ste ľudia naozaj. A keď niekoho šikanujete skrz komentáre, vysmievate sa, nadávate mu, tak si uvedomte, že nikdy neviete kam to môže toho dotyčného dohnať. Do čoho. Aby vás to potom nemrzelo. Aj keď u mnohých o tom silno pochybujem. Už bol totiž nejeden prípad, kedy človeka iní ľudia dohnali k nepekným veciam a napriek tomu sa nepoučili a lynčujú a šikanujú ďalej.

Tiež mi veľa ľudí príde smiešnych, divných, nepochopiteľných, odporných …., ale nepotrebujem ich niekde verejne označovať. Ak nejde o veci verejné čo sa týka politiky či hospodárenia mesta atď… .

Viete, jedna vec je rozoberať veci verejné či politiku. Druhá vec je zachádzať do súkromia. A rozoberať človeka aký je doma v súkromí. Ale som rád, že žijem v krajine dokonalých ľudí. Vo svete kde sa neprehráva, kde sa nerobia chyby, kde všetko vyzerá iba pekne, kde je iba pekná robota, iba pekné autá, iba pekné oblečenie, iba pekné fotky, iba pekné dovolenky, iba pekné vzťahy, perfektné biznisy, dokonalé kamarátstva a dokonalé lásky.

Zaujímavé, že deťom sa hovorí, aby sa v škole nikomu nevysmievali, nelynčovali, neurážali, nešikanovali. Ale čo si tie deti majú myslieť, keď vidia, ako si dokážu nakladať dospelí. Verejne. Lebo jedna vec sú reči pri pive, druhá vec je niekomu naložiť verejne, ako súkromnej osobe. Iba preto, že sa niekde znemožní, strápni alebo že má tiež nejaké nedostatky, chyby atď… . Čo tak spoznať aj to druhé? Čo keď je ten človek pracovitý, ochotný, kamarátsky, šikovný atď…. ? Ale viem, dobré veci v dnešnej dobe nie sú zaujímavé. Vidíme to napríklad vtedy, keď treba utekať čumieť na miesto nejakej nehody a vyzvedať komu sa čo zlé stalo. To si vtedy nájde kopa ľudí čas a udržia pozornosť. Ale keď sa koná niečo dobré, tak to nemajú čas. To ich nezaujíma. Tam neprídu.

Pin It on Pinterest

Share This