LOGO STEZ NA MANTINELOCH, ALEBO PREČO MESTO LEJE PENIAZE DO SÚKROMNEJ FIRMY SKRZ PRÍSPEVKOVÉ ORGANIZÁCIE?

STEZ – Správa telovýchovných zariadení je mestská príspevková organizácia a nerozumiem teda, prečo dáva peniaze súkromnej firme – s.r.o.čke. Tam idú tie vaše dane. Nechápem, prečo mesto dáva peniaze pod rúškom „sponzorského“ nejakej firme a predpokladám že s nulovou kontrolou nad týmito peniazmi.

Majú málo????!!!!!!

Absurdné je to, že predmetom tejto zmluvy je za 18 tisíc eur si zaplatiť logo na mantinely. Zaplatiť si za reklamu vo vlastnej budove. V budove, ktorú spravuje. To je hnus že až. Takže dáme 18 tisíc s.r.o.čke, pretože už nemáme kam peniaze dávať. Už sa predsa podporili všetky ostatné športové kluby, podporili sa deti, podporili sa aj športovci, ktorí dosahujú úspechy na medzinárodných a svetových súťažiach. Iba že by nie. HOVNO sú podporovaní.

Takže tu si niekto bude brať od mesta „sponzorské“ v mestskej budove, mať množstvo úľav, zarábať na vstupnom, na predaji občerstvenia a podpultového alkoholu. A čo má mesto z toho na oplátku? Hovno. Keby tak napríklad z každého lístka dali aspoň 50 centov alebo 1 euro do nejakej zbierky a po každom zápase tieto peniaze venovali nejakej rodine, ktorá to potrebuje. Ale NIE. Načo. Tu ide iba o biznis, nie o šport.

Šport mal navždy ostať iba ako hobby a nemalo sa z toho urobiť povolanie. Nebolo by okolo neho toľko kadejakých špekulantov, sponzorov, politikov a určite aj menej hádok.

Alebo niekomu snáď príde normálne sypať peniaze iba tomu vyvolenému športu a ostatným len zlomok alebo nič? Je to odporný hnus, nič viac.

A to akože „sponzorské“? Aký význam ma pre STEZ takáto reklama? Vo vlastnej budove!!!!! V budove, kde jedni majú zdarma a druhí, o poschodie vyššie, v tej istej budove, platia nájom aj energie. A chodia pritom na svetové súťaže, nie šuflikovanie mesto proti mestu. Ale asi si vybrali nesprávny šport. Nie sú vyvolení.

A keď chcem reklamu vo vlastných priestoroch, nebudem sa nikoho pýtať ani mu platiť, a sám si ju tam nalepím. A hotovo.

Viete koľko to je 18 tisíc? Ono to je v skutočnosti oveľa viac. Ale zamyslime sa nad tými 18 tisícami. Mohli byť urobené/opravené mnohé veci, na ktoré nie sú údajne peniaze alebo sa mohlo porobiť niečo z občianskych podnetov alebo sa mohli podporiť deti. A nie dávať niekomu, kto má aj tak dosť. Alebo nech si ten manažment zháňa sponzorov a nie prijíma všetko od mesta a berie to ako samozrejmosť. Zrušil by som akékoľvek sponzorovanie vyvolených mestom.

Dámy a páni, hokej nie je stred vesmíru a už vôbec nie nejaká podporovaná firma. Či máte pocit, že sa spravodlivo prerozdeľujú peniaze aj inde? Nie iba vyvoleným?

A čo na to naši poslanci?

Pin It on Pinterest

Share This