PODOBYDOBY: AJ CHLAPI TO POTREBUJÚ

Drsnosť a tvrdosť chlapa nespočíva v násilí, vulgárnosti, bezcitnosti, bezohľadnosti, ale v ochote hájiť svoje záujmy, slovo, česť a rodinu a áno… aj s použitím fyzickej sily, ak je to potrebné. A zženštilosťou nie je vnímanie krásna, umenia, poézie, ani romantické vyznanie lásky.

Možno si to poniektorí neuvedomujú, ale chlap tiež potrebuje nehu, objatie a počuť, že všetko bude dobré. Taktiež ho zahreje pochvala, vyznanie, pekné slovo a pocit, že za niečo stojí. Že nie je niekde na úplnom konci potrebnosti, podstatnosti a dôležitosti, zasypaný nezáujmom a povrchnou ochotou spoznávať ho.

Potrebuje vedieť, že ma tiež právo na slzy, slabosť, bolesť, smútok. Že sa nemusí hanbiť prejaviť city a skrývať dojatie pri smutnom filme. Že môže ukázať, že jeho ruky dokážu udržať kvet a nezlomiť ho, pohladiť krehkosť ženy a neublížiť jej, zahrať na hudobný nástroj, namaľovať umelecké dielo, napísať dojemné vyznanie, ktoré vyráža dych.

Aj on potrebuje oporu, podporu, porozumenie, pozornosť. Taktiež môže zlyhať, mýliť sa, nevládať, báť sa, padnúť na štyri a vzdať to.

Ale taktiež to môže byť len obyčajná skurvená sviňa, ktorá si nič z toho nezaslúži.

Pin It on Pinterest

Share This