O ZDUTÝCH ČAŠNÍČKACH V NOČNÝCH BAROCH

Odutá čašníčka/barmanka si musí uvedomiť, že večer a v noci budú v bare, klube či na diskotéke ľudia piť. A pripití budú mať rôzne reči, poznámky a budú si myslieť, že sú vtipní. Nemusia to však myslieť zle, no človeku alkohol zamotá jazyk aj hlavu. A ona je platená aj od toho množstva prepitého alkoholu, ktorý človeku mení chovanie. Keď sa jej však nepáči, že má opitých hostí, tak treba ísť robiť niečo iné, alebo ísť vydávať obedy. Tam bude väčšie ticho a ľudia nebudú hluční. Prečo chce pracovať v nočnom bare, kde ľudia pijú až do rána? Keď jej opití ľudia vadia? S tým treba predsa počítať. A treba mať potrebný nadhľad a odolnosť. Nie každý na to má. Ja by som to napríklad nezvládol ani 5 minút. Preto obdivujem všetkých čašníkov a barmanov, ktorí v tom vedia chodiť.  Že vydržia v zadymenom bare obsluhovať, počúvať opité reči, boľačky, sťažnosti, hluk, smiech, pokusy o vtipné poznámky. Ale keď hosť platí, tak čo. Ak nenapadá personál, nechytá obsluhujúce dievčatá za zadok, nenadáva im, neuráža, nerozbíja poháre, stoličky, stoly.

Proste, obsluha v bare si musí uvedomiť, že tam bude väčší hluk než v jedálni počas vydávania obedov a ľudia tam budú aj piť. Od toho tam ten alkohol majú. Aby ľudia pili a pili čo najviac. Lebo keby nepili, tak sa bude obsluha sťažovať, že ľudia nepijú a vysedávajú pri jednom poháriku. Alebo celá partia pri troch decoch kofoly 😀

Aj v zadymenom bare, kde sa pije a ľudia majú rôzne reči keď vypijú, musí niekto robiť. Mnohí sa tam chodia vyrozprávať, pretože si myslia, že to bude ako vo filmoch. Príde človek po ťažkom dni, oprie lakte o bar, objedná si pohárik a barman preňho v tej chvíli bude najlepším poslucháčom, psychológom, lekárnikom.

Ale pozor. Nezastávam sa tých drzých vagabundov a šupákov, ktorí ničia inventár, majú sexistické poznámky, chytajú čašníčku za zadok, odmietajú platiť. Mám na mysli ľudí, ktorí sa opití nahlas smejú, viac gestikulujú, horšie artikulujú, hlasnejšie rozprávajú, vedú divné reči a majú čudný humor.

Pin It on Pinterest

Share This