NAMIESTO OSPRAVEDLNENIA MESTO DIVADLU GRATULUJE

Mesto gratuluje Spišskému divadlu a zdieľa fotografiu budovy Reduty. Staré foto. Alebo keď zdieľa nejaké nové, tak iba z diaľky a zo správnych uhlov, aby nebolo vidieť ako tú budovu dlhé roky zanedbávajú. Ale z diaľky nádhera. Skvostná budova, ktorej majestátnosť dopĺňa zlatá labuť a vežičky. Vežičky, v ktorých sa zlietavajú holuby a mesto až teraz, v roku 2021 z týchto vežičiek dalo vypratať 6,8 ton holubieho trusu. Koľko rokov sa to tam nechávalo? 20 – 30 rokov??? Rozprával som sa priamo s ľuďmi, ktorí to tam boli vypratávať. Tiež krútili hlavou. A to sa ešte nedostali pod strechu. No iba vo vežičkách bolo skoro 7 ton holubieho trusu a množstvo zdochnutých holubov. ROKY sa to takto nechalo a vítali divákov, ktorí pod týmto hnusom sedeli a tlieskali predstaveniam. Pod toxickým odpadom.

Mesto gratuluje divadlu, ktoré nechali schátrať, zničiť, rozpadávať sa. Len sa pozrite na fasádu, na schody, na dvere… . Občas niečo v interiéri vymaľujú a myslia si, že to je všetko. Že to stačí. Lebo na iné vraj nie sú peniaze. Hlavná vec, že kopa peňazí ide na šport a športoviská – milióny!!! Kopa peňazí ide na dotácie Eurobusu či katolíckej charite. Lebo predsa, katolícka cirkev má málo peňazí a málo majetkov. Len kto vie, kde všetky tie peniaze končia naozaj.

Každopádne, pozrite sa pri povinnom zverejňovaní faktúr, objednávok a zmlúv, na čo všetko a komu peniaze idú. A na čo všetko peniaze nejdú. Kto sa dostáva k mestským zakazkam a kto nie. A kto je kde prepojený.

Namiesto gratulácii by sa mesto malo divadlu ospravedlniť. Že na budovu Reduty sralo. Ako tie holuby.

Pin It on Pinterest

Share This