KU DŇU KOMPLIMENTOV: Vyznanie žene

Láska moja,

Videl som toho veľa. Ohňostroje nad vysvietenou Eiffelovkou. Delfíny, vyskakujúce z vody pred loďou, rozrážajúcou hladinu. Letel som tak vysoko nad oblakmi, že pod trupom lietadla vyzerali, ako kôpky snehobielej šľahačky. Videl som západ slnka na pláži v Marina di Santa Giulia. Videl som záhrady vo Versailles, umelecké diela, architektonické skvosty, módne prehliadky so sexy modelkami. Videl som balet, aj výkony krasokorčuliarov. Videl som rôzne prírodné úkazy. Nič z toho sa nevyrovná tvojej kráse od prvej chvíle, čo som ťa uvidel.

Prechádzal som ráno úzkymi uličkami vo Francúzsku, v ktorých rozvoniavalo čerstvé pečivo z malých pekární. Cítil som omamnú vôňu ružových kríkov, lemujúcich cestu na kopec k reštaurácii Soleils de France, aj dobrôt zo stánkov na vianočných trhoch na Staroměstskom námestí. Cítil som príjemnú vôňu, keď sa rozrezal vanilkový lusk, flambovali figy, piekol ovocný koláč. Nič sa nevyrovná tvojej vôni, keď ťa vezmem do náručia a už nikdy nechcem pustiť.

Počul som národný orchester, operných spevákov, pouličných umelcov, zvonkohru, cenganie výhry v automate, fanfáry, oslavné výstrely, presné akordy hudobníkov, detský smiech, ďakovné reči, hymny, príhovory. Nič sa nevyrovná tvojmu smiechu, ktorý lahodí ušiam, ako kúsok jemnej čokolády na jazyku.

Držal som medzi prstami sypkosť čerstvého korenia, jemnosť drahej látky, hodnotu drahých kovov a kameňov, jedinečnosť archeologických nálezov a listín, podania rúk významných osobností, snímok vlastného srdca. Nič z toho sa nevyrovná jemnosti tvojich vlasov, keď ťa hladím a vnáram do nich prsty, ako do jemného piesku na Sahare.

Ochutnal som kuchyňu všetkých kútov sveta, navštívil drahé reštaurácie, ponúkajúce životné kulinárske zážitky, vychutnával som si jedinečnú chuť exotiky a morských plodov, jemnosť starostlivo pripravených dezertov a omáčok. Pil som drahé vína, pravé šampanské a vodku s kúskami zlata. Nič nie je príjemnejšie, lahodnejšie a chutnejšie, ako tvoje pery a špičkou jazyka ťa dráždiť tam, kde chcem mať povolenie vstúpiť iba ja.

Zažil som výhry, úspechy, pochvaly, poďakovania, ocenenia, pocit zadosťučinenia, radosti a naplnenia. Najkrajším pocitom je však možnosť milovať ťa.

Pin It on Pinterest

Share This