VANDALIZMUS VS. NESPOĽAHLIVOSŤ MESTSKEJ POLÍCIE

Aký rešpekt by od občanov chceli mestskí policajti? Akú vážnosť? Keď jednou z funkcií mestskej polície je aj prevencia. Určite nie spať v aute, alebo sa zašívať. To ako keby ste prišli do reštaurácie a čašník vám povie, že vám kuchár nič neuvarí, lebo spí v kuchyni a nechce sa mu 😀 Prácou kuchára je v pracovnej dobe variť, a prácou mestského policajta je v službe nespať, ale dbať o poriadok, prevenciu a byť k dispozícii občanom nielen na zavolanie. Ale aj sami od seba. Ale radšej budú k dispozícii mestskej kase, ako na pomoc občanom. Ľahšie sa im totiž vyberajú pokuty na parkovisku pri poliklinike, pri Madarase, v meste atď… . Akoby to bolo to jediné, čo majú na práci. Ale čo tak robiť nejakú prevenciu na sídliskách? Aspoň sa tam ukázať a hlavne na tých tmavých miestach. Dal by som im čipovať, tak ako čipujú strážnici v objektoch. A hotovo. A už keď majú tak náročnú a únavnú prácu, že sa potrebujú zašívať na Západe za CBA, pri BMZ alebo na Blaumonte, tak by sa s autom mohli radšej postaviť tam, kde sú občianske sťažnosti, alebo kde pravidelne dochádza k nejakým výtržnostiam, vandalizmu či rušeniu nočného kľudu. Ale toto je vizitka aj vedenia mestskej polície, aj vedenia mesta. Vizitka toho, čo tam takého človeka dosadil. Ale skúste sa opýtať úradníkov alebo poniektorých poslancov, čo vám k tomu povedia oni. Tiež nič lichotivé. Taktiež nie sú spokojní.

Po večeroch a v noci sa na sídliskách, ale aj v centre mesta a v parkoch ukazuje, ako poniektorým rodičom “záleží” na tom, čo robia ich deti. Ako im “záleží” na tých drzých vandaloch – sopliakoch čo si myslia, že zhúlení alebo sfetovaní točia nejaký videoklip. Ako im “záleží” na zmaľovaných vulgárnych dievčatách a na tom, čo všetko im už prešlo pľúcami, nosmi, sliznicami, vagínami, ústami, zadkami. A najsmutnejšie je, že sa častokrát jedná už o deti druhého stupňa základnej školy, nie iba o stredoškolákov. Áno, vždy tu bola nejaká rebélia, pár grázlov, vzdor, vandalizmus, drogy, alkohol, vystrájanie po nociach, ale nie v takejto forme a v takej intenzite. Stačí si to porovnať. Alebo sa snáď nikomu páči vidieť vyvalené kontajnery, zničené detské ihriská, ploty, lavičky a každý deň do noci počúvať hlasné dunenie “hudby” a textov, v ktorých sa každú chvíľu opakuje kokot, piča, jebať atď…? Tie slušné, dobré, vychované “detičky” si to na tmavých miestach púšťajú na plné gule z bluetooth reproduktorov. My sme mali niečo, čo sa volalo slúchadlá. A policajti? Pozrieť sa tam nejdú.

To iste tie žúrky v madarasparku pri ZOO. Oni neboli schopní sa tam ísť aspoň prejsť. Ako prevencia. Aby ich bolo vidieť. A kto sa bojí robiť prácu policajta, lebo nechce prísť do konfliktu, tak nech ide robiť niečo iné. Pretože toto je výsledok. Vandalizmus, rušenie nočného kľudu, rozmáhajúce sa drogy.

Alebo je maximom mestského policajta krúžiť po meste, čumieť z auta, dávať na parkoviskách pokuty, s tým lenivým, neochotným výrazom? Pretože som ich párkrát volal. Už ale nebudem. Lebo nebudem do telefónu zjednávať, či majú prísť k nejakej situácii alebo nie. Keď žijú z mestských peňazí a jazdia si za naše mestské peniaze, tak tu pre občanov majú byť. A má to byť samozrejmosť. Nie neochota a nezáujem.

Nie dosť, že sú ihriská  neosvetlené, tak ako mnohé zákutia, školské dvory, ale ani to žalostné verejné osvetlenie tomu nepomáha. A ten vandalizmus a hnus je aj práve na tých detských ihriskách, kde sa majú hrať tí najmenší, a nie výrastkovia, ktorí po sebe nechajú odpadky, rozbité fľaše, špaky, prepálenú pogumovanú podlahu, popísané prvky na hranie a lavičky, poprevracané koše a kvetináče. Priestor k tomu vytvára aj mestská polícia. Lebo nie sú schopní sa na tie miesta prejsť. Nepoviem, keby sme boli nejaké divoké mesto, kde treba neustále policajné nasadenie. Ale oni nerobia NIČ!!! Nič, aby sa pohľad občanov na mestskú políciu zmenil k lepšiemu.

/Plné nasadenie a preventívna činnosť mestskej polície. Nie je to dobre vidieť, ale stačí si všimnúť ŠPZ/

Pin It on Pinterest

Share This