KÝM ZAČNEŠ CVIČIŤ, ALEBO ČO BY MALI TRÉNERI UČIŤ SVOJICH KLIENTOV

V každej posilňovni, telocvični a na športovisku by mali platiť aj nejaké nepísané pravidlá. Aj keď slušnosť, pozornosť, obozretnosť a ohľaduplnosť sú veci dobrovoľné. No je pekné to v sebe mať, keď chodíš medzi nejakú komunitu ľudí. Keď sa spoločne niečomu venujete, aj keď ste si navzájom cudzí. Nič to nestojí.

– Pozdraviť sa v šatni ostatným ľuďom je základnou slušnosťou v každej komunite. Aj keď sa osobne nepoznáte.

– Zatváraj za sebou dvere do šatne a namiesto nohy skús použiť kľučku. Každé dvere majú svoju životnosť. Načo nimi trieskať, ako keď kovboj vykopáva dvere na saloone.

– Odkiaľ si náradie vezmeš, tam ho aj vráť. A keď to nevládzeš urobiť, tak si daj o sériu menej.

– Zlož po sebe z činiek a strojov závažia. Do posilňovne chodia aj ženy a určite sa im nechce po tebe zhadzovať 20 – 25 kilové kotúče.

– Uterák vo fitku neslúži iba na utretie sa po sprche, ale aby si si ho počas cvičenia mohol dať pod svoj spotený chrbát a nagelované vlasy. Možno každý nechce mať svoje oblečenie nasiaknuté tvojim potom.

– Namiesto vysmievania sa ostatným, že cvičia zle, im skús pomôcť či poradiť. Keď tomu rozumieš a ostatní nie.

– Nenechávaj po sebe kotúče, lavičky a tyčky zasraté od púdra, aj keď si myslíš, že si vzpierač svetovej úrovne. Nikto nie je zvedavý na to, čím si natieraš dlane, aby si mohol pod tyčkou ručať ako tur.

– Holiť si hruď, nohy, riť či gule môžeš aj doma. Nie v spoločnej sprche, v ktorej po tebe ostávajú chlpy ako po zúrivom zápase goríl

– Po sprche sa môžeš utrieť aj v nej. Nie vyliezť mokrý von a nechať zo seba vodu stekať na dlážku po celej šatni.

– Zamysli sa, či je OK čúrať si v spoločnej sprche pod nohy, alebo si tam smrkať nos tak, že kachličky okolo vydávajú odporné svedectvo o tvojich sopľoch.

– Keď sa ti vysype proteín, tak nie je frajerina ho tam nechať po zemi a po lavičkách. Aj keď si myslíš, že už si zrelý na titulku časopisu Muscle and Fitness a môžeš si dovoliť nebrať ohľad na ostatných.

– Keď sa vyserieš, tak skontroluj, či po tebe neostala misa ako v reklame na Nutellu.

– Nevraživosť, zlosť a nepriateľskosť nechaj doma, alebo pred dverami do posilňovne.

Pin It on Pinterest

Share This