OBČAN ZO SNV: AKO VIDÍM SLOVENSKÚ POLITIKU?

Bude to len rýchle zhrnutie všetkého, čo sa tu udialo od volieb.

Ani v najhoršom sne si táto vláda nepredstavovala, že do vienka dostane KORONU! Nová vláda bola plná plánov, reforiem a cieľov. Chcela opraviť chyby, po skoro 12 ročnom vládnutí SMERu. V tom však prišla pandémia. Strach s nepoznaného. Prišlo niečo, na čo nikto nebol pripravený . Nemohli sa plniť plány a ciele. Práve naopak. Všetko sa odložilo na bok a začal zápas pokus-omyl. Urobilo sa veľa dobrého, ale samozrejme aj veľa chýb. Strach a obava z nepoznaného bola veľká. Všetko úsilie sa venovalo len korone a záchrane ľudských životov. Čím viac sme vírus spoznávali tým sme sa viac naučili s nim žiť a o to možno trošku s nim lepšie bojovať. V tomto období som ale nechápal ľudí, ktorí kričali, “kde sú vaše reformy, kde sú nájomné byty, kde sú vaše sľuby?” Akoby si ľudia nevšimli, keďže boli zavretí doma, čo sa deje vonku. Potom ľudia kričali pomôžte. Aj to vláda robila. Stretával som ľudí, ktorí si pomoc chválili a potom boli špekulanti, ktorým sa to nepáčilo. Aj tu to prišlo možno neskôr ako malo, ale prišlo. Politická scéna bola unavená, znechutená, hádky na dennodennom poriadku. Prišiel pád. Pád Matovičovej vlády. Cirkus v podobe vzdávania sa ministerských kresiel. Cirkus, ktorý však ľudí nezaujímal. Ľudia potrebovali cítiť, že vláda a štát je tu pre nich. Ľudia potrebovali cítiť, že majú v niekom oporu. Bohužiaľ to neprišlo. Ega Sulíka a Matoviča boli nadradene potrebám národa. Kollár to všetko upokojoval, spájal, no prišla nehoda, ktorá všetko zmenila. Z hrdinu sa stal človek, na ktorého sa ťahala kauza za kauzou, útok za útokom. Toto jednoducho nemohlo vydržať, keďže aj v najmenšej strane Za ľudí nastáva boj nie o ľudí, ale o kreslá.

Prichádza Heger.

Podľa môjho názoru len figúrka. O výmenách vo vláde radšej ani nepíšem, lebo to nestojí ani za reč. Najhoršie je, že bežný občan je odložený na bok a toto veľmi umne využíva Fico a Pellegrini. Preferencie im rastu a vezú sa na populistickej protivládnej vlne. Zo skrachovaného politika Fica sa stáva človek plný elánu, s tromi tlačovkami denne. Aj keď 90% zbytočných. Pellegrini sa len usmieva a myslí si, že mu to bude stačiť. Tvári sa ako novy politik. Toto ľudia rýchlo prekuknú a pomaly začína strácať na sile. Veď to o nového politika by mu nezožral už ani Miuko Beblavý, ktorý bol každým rokom novým.

Jediná silná agenda Oľana, a to očista spoločnosti, dostáva trhliny a nastupuje tzv. vojna v polícii. Ak si myslíte, že je to výmysel, ste na veľkom omyle. Ale tomu by sme sa mohli povenovať neskôr osobitne.

Prichádza zdražovanie.

Celý svet je hore nohami. Chýbajú súčiastky, hore ide plyn, elektrika. Ľudia volajú po Kollárových nájomných bytoch, no koalícia ma asi vážnejšie problémy a to boj o stoličky v Za ľudí. A keď sa definitívne rozpadnú, tak nastane rozoberanie klubu a boj o ministerstvá.

Pýtam sa, kde sú občania? Kde sú potreby ľudí? Ale všetko asi vystihuje odpoveď ministra hospodárstva Sulíka na otázku moderátorky. “Pán Sulík, čo by ste poradili ľuďom pri zvyšovaní cien energií?” Odpoveď budem trošku parafrázovať, ale v prenesenej ľudskej reči znela takto: “Vypínajte svetlá a keď to nepomôže, vyberte žiarovky.” A toto ma už úplne dostalo! Páni politici. Ľudia vás nevolili preto, aby ste sa hádali o stoličky, ale aby ste pomáhali ľuďom.

Tak to prosím začnite robiť.

Pin It on Pinterest

Share This