NOVOVESKÉ HISTORKY: HLOP V KARČME O SVOJEJ ŽENE

Jožo sa po ceste z nákupu zastavil v krčme na pivo. Prisadol si ku kamarátom, ktorí tam nasávali už od rána a pustil sa s nimi do debaty. Na otázky, či ho doma nečaká žena odpovedal, že to má doma a vo vzťahu pod palcom, žena mu zobe z ruky a on si môže robiť čo chce. Chlapi ho počúvali a v duchu sa smiali. Jožo vždy pred kamarátmi rozprával o svojej žene pohŕdavo a neúctivo, pretože si myslel, že je to chlapské. Že je to frajerina. Chvastal sa, ako má domácnosť pod kontrolou on. Ako je v posteli výkonný, ako dokáže svoju ženu uspokojiť, aké polohy s ňou skúša, ako žena pri tom kričí a ako je z neho hotová. Pritom si neuvedomoval, že o niektorých veciach by sa hovoriť nemalo a mali by ostať tabu. Za zavretými dverami spálne.

Vystatoval sa, ako mu jeho “stará” nesmie do ničoho kecať a ako počúva jeho príkazy. Ako to ma on ako správny chlap všetko v piči a robí si čo chce a kedy chce.

V tom však Jožovi zazvonil telefón. Volala žena.

“Ticho, ticho, žena mi volá. Nesmie vedieť, že som s vami na pive!” A utekal s mobilom preč od stola, aby nebolo počuť, kde je. Šepkal a uisťoval ju, že je už na ceste domov a aby sa nehnevala.

Nesmelo odomkol dvere na byte a po frajerine ani stopa. Podal žene nákup a bol krotký ako baránok. Už to zrazu nebola “moja stará”, ani “tá piča”, ani “tá kurva”, a kadejaká iná nepekná prezývka. Už bola opäť miláčik, láska, srdiečko, zlatko. Už to nebolo “mám v piči”, ale “áno, urobím, idem, prinesiem, prepáč, ľutujem”.

Po divadielku pred kamarátmi ani stopa. Masku nechal zavesenú pred dverami, pripravenú na ďalšie použitie, keď sa opäť vyberie von.

Pin It on Pinterest

Share This