SME NA TOM DOBRE

Miro chcel aby sme začali natáčať videá pre snv24, no keď som natočil dve,tri povedal som si, že nie som mediálny typ. Môj hlas, mimika, gestikulácia, otras. Ostanem radšej pri písaní, aj keď nevylučujem aj natáčanie do budúcna.

Miro ma požiadal, aby som sa vo videu vyjadril k politickej situácii v meste. Nemyslím si že to je téma dnešných dní preto to opíšem dvoma vetami. Primátor vyhral s prehľadom, bol akceptovateľnejší ako jeho súperi, no je bez svojich poslancov, čo som predpokladal a sa aj naplnilo je fakt, že sa veľmi rýchlo, politicky, dohodol so spoločným klubom. Niekto dostal dotáciu, niekto dobrý flek a teraz všetci ťahajú za jeden povraz čo sa odzrkadľuje aj pri hlasovaniach na zastupiteľstve a tak to má byť. Bodka.

Koronakríza. Mesto je oruškované, čo sa mi páči, občania pristúpili k opatreniam zodpovedne. Niektoré opatrenia sú však nedomyslené. Ľudia sa netlačia v obchodoch, ale stoja v radoch pred obchodom, čo vôbec nerieši situáciu, pretože ak je niekto nakazený, tak vás nakazí rovnako v tom rade, alebo rovno v obchode. Dôchodcovia nakupujú aj popoludní. Podniky sú zatvorené a už teraz je známe, že bary a reštaurácie sa otvoria ako posledné. Neviem ako dlho dokážeme byť takto sociálne izolovaní.

Vláda by mal uvažovať o skutočnosti, že s vírusom sa musíme naučiť žiť. Vyhrať prvotný boj a zaviesť do života také opatrenia, aby nám dramaticky nerástol počet nakazených. Prevádzky, služby, obchody sa musia otvoriť. Deti majú chodiť do školy. Večne zatvorení doma nebudeme. To môžeme zrušiť peniaze a chodiť si do obchodov vyberať potraviny na prídel a prežívať do konca svojich dní.

Tiež mám strach. Ako asi každý. Taký je však život. Taká je príroda. Ukazuje nám, kde je naše miesto na tomto svete. Sme na tom dobre, vírus máme v našej krajine pod kontrolou. A tak nech to aj ostane.

Pin It on Pinterest

Share This