NOVOVESKÉ NÁVRATY: Spomienka na obľúbené KaTeKáčko

“Hybaj do KTKčka”

“A myslíš, že tam teraz bude niečo voľné?”

Aj takto sa cez víkend o tomto podniku ľudia bavili. KTKčko bol naozaj zaujímavý bar v priestoroch bývalého kina, z ktorého ostalo plátno, pódium a schody. Namiesto sedačiek pribudli stoly a kožené kreslá, na ktorých sa síce zvykli zapariť zadky, no boli pohodlné. Zhora od vysvieteného barového pultu vybehovali čašníčky a veru nebolo závideniahodné sledovať, ako zdolávali schody s plnými táckami hore a dole. Pódium dekorovala červená motorka, ktorú vyrobil šikovný človek zo Spišskej Novej Vsi. Tento skvost si fotilo mnoho ľudí a dokonca sa objavila aj v časopisoch o motocykloch. Je ju vidieť aj na tejto fotke. Taktiež dátum. Ani sa mi nechce veriť, že už prešlo toľko času.

Z projektora sa na plátno premietali videoklipy, no hudba často hrala z jukeboxu, pred ktorým vždy niekto stál a vyberal si svoju obľúbenú pieseň, s hrsťou spotených mincí, vyzbieraných od partie. Pamätám si, že občas sa premietali aj filmy a bolo fajn sadnúť si k stolu a pri dobrom pití si vychutnať dej.

Cez víkend bol problém nájsť v podniku voľný stôl, aj keď miest na sedenie bolo dosť. A tak poniektorí stáli pri barovom pulte a na schodoch, aby mohli zavadzať obsluhe. Pili sa hektolitre piva a pripití ľudia stále častejšie odbehovali na záchod, aby tam mohli očúrať dosku, misu, aj podlahu, ako keby mali na konci močovej trubice rozprašovač. Ale také niečo ľudí netrápi, pretože to po nich niekto iný utrie, umyje.

Kino Tatry Klub bol medzistanicou pre ľudí, smerujúcich z mesta do Zia. Hlučné partie tam šli cez Levočskú bránu, nad ktorou spali holuby a obsierali stenu, chodník, čiapky, hlavy, vlasy, bundy, tričká, alebo mikiny okoloidúcim, ktorí si nedali pozor. Skladali sa na fľašky, lebo ich to vyšlo lacnejšie a dievčatá ich nosili v kabelkách. Vedľa budovy KTKčka fľašu dopili a podgurážení šli do baru na pivo a poldeci. Nie každý to však zvládol a tak poniektorí sedeli na schodoch, s hlavou medzi kolenami, alebo viseli na zábradlí.

S krikom, hlukom a ozvracanými chodníkmi ale pribúdali sťažnosti od ľudí, ktorí bývali okolo a ani sa im nedivím. Aj keď možností na zábavu v našom meste vtedy nebolo až tak veľa a mladí ľudia si chcú víkendy a prázdniny užívať takto. Alkoholom, krikom, hlukom.

Bohužiaľ KTK skončilo a ani neviem z akého dôvodu. Možno práve kvôli tým sťažnostiam, alebo iným sporom. Viete o tom niečo viac? Každopádne, bol to podnik, do ktorého chodilo najviac ľudí a všetky tie ostatné nepodarky, ktoré ho chceli v týchto priestoroch tromfnúť, nemali šancu. Skončili tiež. Zívali prázdnotou, aj keď sa snažili ľudí nalákať na rôzne akcie a zaujímavých hostí. Márne.

/fotky použité zo stránky kamnapivo.sk/

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This