KEĎ SA JEDNO ZVEĽAĎUJE A DRUHÉ NECHÁVA SCHATRAŤ

Nech je v kancelárii primátora aj morské akvárium, aj kľučky zo zlata, aj všemožné drahá dekorácie a doplnky zo slonoviny a mramoru. Nech je interiér radnice reprezentatívny, keď príde nejaká návšteva. Aby sme sa nemuseli hanbiť. No pozrime sa na druhej strane, ako veľmi reprezentatívny je vzhľad mestského úradu. Budova opadáva na chodník, okolo rastie burina a neviem teda, či sa za to hanbiť netreba. A to nie je chvíľková záležitosť. A keď si pozriem, na čo všetko sú peniaze, tak by pokojne bolo aj na tieto opravy. To jednoducho zistíte, keď si pozriete register zmlúv, objednávok a dodávateľských faktúr.

(Pekná vizitka je napríklad aj tá nepokosená tráva a rozpadnuté chodníky v areáli CVČ, kde je aj detské ihrisko atď…. . ) Keby som bol primátor a toľko vecí by bolo v piči, tak by mi bolo blbo sadnúť aj k malému pivu a vysedávať niekde pri telke v krčme. Ale tu ide o moc, nie o úprimný záujem o občanov a o mesto.

A okrem iného zistíte, že by bolo viac peňazí napríklad aj na kosenie, keby sa nerozhadzovalo inde. Aj na zimnú údržbu, aj na opravy ciest a chodníkov. Stačí si pozrieť, koľko nevýhodných zmlúv, dohôd a nákupov mesto robí. A keď sa na to opýtate kompetentných, tak vám mimo záznam otvorene aj povedia, že máte pravdu. Že to tak je. Ale takto sa myslí na ľudí. Stačí si len spomenúť, v akom období sa na radnicu primátorovi kupovalo nové auto. V období uťahovania opaskov, keď sa mohli radšej podporiť prevádzky a ľudia, ktorí to potrebovali. Alebo aby neskrachovali a aby prežili ich služby a tovary. OK, primátor musí jazdiť v dobrom a bezpečnom aute. Ale je tomu naozaj tak v každom meste? Potrpia si na to všetci? A najhoršie na tom všetkom je načasovanie, arogancia moci a absolútny nezáujem o ľudí. Aspoň nie úprimný.

Pin It on Pinterest

Share This