KEĎ NOVOVEŠŤANIA NAKUPUJÚ NA SÍDLISKU OD POLIAKA

Nie je to tak dávno, čo mnohí zdieľali obrázok, na ktorom bolo posolstvo, že ak nebudete nakupovať v obchodnom reťazci ale v malom obchodíku na sídlisku, tak prispievate malému dievčatku na bicykel či na hodiny tanca. No stačilo, že po meste začala jazdiť poľská dodávka a Poliak predávať na čierno, a na obrázok a jeho posolstvo sa zabudlo. Húfne nakupovanie z dodávky. Pre mňa je nepochopiteľné, ako niekto môže hodinu čakať vonku na chodníku, kým príde dodávka. A nakúpiť tam to, čo ani nepotrebujú, no je to lacné, tak musia. Pritom, neušetrili na tom tovare. Iba sa ochudobnili na tovare, ktorý ani nepotrebujú. To ako kupovať 1+1. Kúpite si lacnejšie dva produkty, pritom ten druhý vôbec nepotrebujete. Ušetrili ste? Napríklad, stojí nejaká položka 5 eur, no keď si kúpite dve, tak spolu vám ich predajú za 8eur. Ušetrili ste 2 eurá? Alebo ste zbytočne chudobnejší o 3?

A čo ten čas čakania na dodávku, do toho žiadna záruka a žiadny bloček? Ako môžete na jednej strane nadávať ako sa tu zle žije, ako je tu málo práce, ako platíte dane atď…. a potom nakupovať od Poliaka? Koho miestneho či mestského ste podporili? Koľko pracovných miest? Koľko domácich pestovateľov a chovateľov?

Skúste si vy otvoriť gastro van, alebo predávať z dodávky, bez povolenia, len tak. Zožerú vás úrady. No príde Poliak a držíte huby. Čo vtedy nebečíte, že bééééé my platíme danéééé a poplatkýýýý.

A najväčší hnusáci sú tí, ktorí stretnú niekoho, kto má na ich sídlisku obchod majú drzosť sa ho opýtať, že ako sa má a ako sa mu darí. Ale nakúpiť tam nejdú ani raz.

Niekedy tie obchodíky na sídlisku stačili. No s príchodom supermarketov ľudia veľmi rýchlo a radi zradili obchody, do ktorých chodili roky nakupovať a neuvedomujú si, že čo to robí so živobytím toho obchodníka. A do toho Poliak 😀

Hlavne že si dávate slovenské zástavy.

Pin It on Pinterest

Share This