Humor zavítal aj na Spiš a rozosmial celý Dom Kultúry v Spišskej Novej Vsi.

Humor býva všade, no a ako býva zvykom, rozdávajú ho ľudia, ktorých humor životom sprevádza. Vietor ich zavial z Bratislavy až na východ, k nám, na dosky kultúrneho domu do Spišskej Novej Vsi. Privítali sme chlapcov zo Silných rečí 19.1.2024 veľkým potleskom. O zábavu sa nám postarali známi ale aj menej známi stand-up komici, ktorí do sály vniesli smiech a radosť, a občas aj slzy. Ale tie také.. pozitívne.

Mnohí nás bavili politikou, zápchami na nedostavanej D1, iní zase životom s manželkami, rozhádali sme rodinu pre vešanie prádla, nedali by sme svojmu dieťaťu meno Božena a odskočili sme aj na Maledivy, kde sme sa stretli tvárou v tvár so žralokom.

Dom kultúry na sídlisku Mier bol vypredaný a vystúpenia splnili očakávania. Častokrát splnili aj úlohu neočakávaného. Komici dostali na záver ako odmenu standing ovation, ktorú si definitívne zaslúžili.

Ako sa Ti páčilo na doskách domu kultúry v Spišskej Novej Vsi?

Marián Psár: Bolo to vynikajúce, bolo plno, nás bolo plno a na konci bola aj standing ovation, čo preventívne nikdy nečakáme a nedeje sa to ani tak často, takže to bolo skvelé. Každému výstup vyšiel, každému vyšlo aj publikum ktoré bolo skvelé.

Ako dlho sa Ty venuješ stand-upu, čo ťa k tomu viedlo a čo bol pre teba „bod zlomu“?

MP: Najprv som písal scenáre pre Jana Gorduliča na Ťažký týždeň a ten sa ma na jednom natáčaní opýtal, či si to nechcem skúsiť. No a keďže sa ma to spýtal Jano, tak som si povedal, že skúsim, prečo nie? Samozrejme pár krát to vyšlo, pár krát nie, no aj napriek tomu som zistil, že áno, chcem to robiť. Už to bude 7 rokov a začínam byť vtipný (smiech)

Ty si vo svojich stand-upoch rozprávaš aj historky zo života. Sú všetky pravdivé alebo je tam aj zopár fiktívnych príbehov?

MP: Hovorí sa, že je to väčšinou pravda + 10%, niekedy 20% (smiech), niekedy niečo zmením, aby to bolo vtipnejšie. Totiž, to, že je to pravda neznamená, že to je vtipné a naopak. Upravujem to tak, aby to bolo vtipné, ale inšpirácia je z reálneho života.

Zitron, už rok si otcom, máš krásnu dcérku Eliku. Ako zvládaš rolu otca popri stand-upe?

Jakub „Zitron“ Ťapák: Snažím sa to vyvažovať. Baví ma to, veľmi. Mám veľmi tolerantnú manželku, takže je všetko na poriadku a teším sa z toho.

Pôsobíš na tejto scéne už niekoľko rokov, za ten čas sa ti určite nazbieralo kopec príhod. Ktoré zo svojich výstupov považuješ za úspech a naopak, máš aj nejaký trapas ktorý si dodnes pamätáš? 

Samo Trnka: Za najlepší považujem zatiaľ svoj špeciál, to bola hodina najlepšieho materiálu, čo som za 10 rokov vytvoril.

Matej Adámy: Ja som si myslel, že to zaradíš medzi trapasy. (smiech)

ST: To mi len závidí, že môj prvý špeciál bol lepší, ako ten jeho. (smiech) No a za najväčší trapas považujem určite standup, na ktorý som prišiel nepripravený. To bolo asi tretie vystúpenie na Silných rečiach, hovoril som si, že niečo vtipné vymyslím, veď ja som vtipný človek. To bola taká hlúposť, čo som urobil. To bolo trápenie pre obe strany a mrzelo ma to voči publiku, že som sa nepripravil.

Za rozhovor ešte raz ďakujem Mariánovi Psárovi, Jakubovi Ťapákovi a Samovi Trnkovi.

Humorom sa dnes večer ozývala celá sála vďaka našim skvelým stand-up komikom a najmä vďaka Janovi Gorduličovi, ktorý má Silné reči pod palcom. 

Vďaka však patrí aj Vám, milí diváci, ktorí ste rozzvučili sálu smiechom a potleskom. 

Pin It on Pinterest

Share This