O ĽUDSKEJ ZLOBE K PRACUJÚCIM ZNEVÝHODNENÝM SKUPINÁM V MESTSKOM PODNIKU

Je smutné vidieť, koľko zloby je v ľuďoch. Ako vedia nadávať iným. Konkrétne mám teraz na mysli zamestnancov Meposu. Vysmievať sa im, vykrikovať že sú mentálne postihnutí, kripli, degeši, cigáni či banda debilov. Toto vám príde správne? Takíto ste vy ľudia? A aby ste vedeli, tak títo, podľa vás degeši, cigáni, mentáli, kripli…, robia viac, než všetci vy, ktorí vysedávate pri počítačoch alebo postávate na balkónoch, píšete nenávistné komentáre a robíte fotografie, aby ste sa mohli sťažovať na všetko možné.

Čo je zlé na tom, že sa dáva priestor a možnosť pracovať aj ľuďom zo znevýhodnených skupín a podobne? To je vám smiešne? To je podľa vás zlé? Títo ľudia si od vás zaslúžia urážky a nadávky? Nikdy neviete, v akej situácii sa v živote ešte ocitnete vy. A potom vás zamrzí, keď sa karta obráti.

Hlavne že deťom sa rozpráva, aké zlé je sa niekomu vysmievať, byť zlomyseľný, priať niekomu zlé veci. Poukazovať na niekoho kvôli hendikepu, okuliarom, vade reči, kilám navyše… , no čo si tie deti majú myslieť, keď vidia na internete, ako sa dospelí/rodičia vyjadrujú k politike, politikom, celebritám, verejne známym osobám? Dospeláci s otvoreným pivom pri telke, pičujúci, nadávajúci, sťažujúci sa na všetko možné a kto každý môže za to, že sa majú zle. Potom na chvíľu zafajčiť na balkón, čumieť na ulicu, vyhodiť špak na trávnik pod balkónom a vrátiť sa k pičovaniu pri telke alebo na facebooku. Potom ísť do krčmy a tam pičovať hromadne. Ako je všetko na piču a ako niekto iný môže za to, že im sa nedarí. No neurobia NIČ, aby sa mali lepšie.

Pretože ja pre charitu cez Mepos vozím dôchodcom obedy a už celkom dlho aj brigádne pôsobím v mestskom podniku. A mnohých z týchto chlapov poznám osobne. A aj zákulisie firmy. Nie ako blbečkovia, ktorí vypisujú bludy cez internet, no riť nezdvihnú. Polopravdy, nepravdy, vykonštruované a skombinované bludy či prebraté jedovaté reči od urazených bývalých zamestnancov. My sa tu nikdy nebudeme mať lepšie a to vďaka týmto ľuďom. A internet iba ukazuje ľudskú hlúposť širokospektrálne. Hlúposť, lenivosť, zákernosť, chamtivosť, závisť, skurvenosť…. . A tie osobné ataky? 😃 Keby aspoň boli naozaj osobné. Povedať to všetko aj do očí. Aj tým pracovníkom, ktorí kosia, ktorí látajú cesty, ktorí odhrňujú sneh, ktorí osadzujú lavičky či dopravné značky, ktorí rekonštruujú ihriská… . Choďte a povedzte im to tam do očí. Choďte na firmu do kancelárie, zaklopte na dvere a povedzte osobne tým ľuďom, že sú pre vás hajzli, zlodeji a podobne… . Prečo to neurobíte? Prečo iba na diaľku cez internet? A úplne najväčšia sranda je, keď sa k týmto veciam ozývajú miestni hajzli, podvodníci a špekulanti, ktorí vysedávajú na kávičkách, nazývajú sa podnikateľmi no nikdy nič nevymysleli, nevyrobili, neponúkajú reálne žiadny tovar ani službu a iba ojebujú. Nič viac. A kde pozháňať bločky, čo urobiť bez bločka atď… . Kde aké úľavy, kde aké protekcie, kde aké kontakty zohnať, vybaviť.

Pin It on Pinterest

Share This