Zamyslenie o slobode

Aká je tu sloboda?

Pravda sa stále prenasleduje.

Slobodu slova máš iba ak súhlasíš a akákoľvek otázka, dotaz, oponovanie alebo nesúhlas je útokom. Namiesto argumentov vládnu nadávky a urážky. Mládež je nástrojom manipulácie.

Ľudí hypnotizujú médiá.

Demokraticky sa volí, no ľudia chcú následne zvrhnúť to, čo si zvolili demokraticky a slobodne.

Vysmieva sa starobe, skúsenostiam. Namiesto úcty a rešpektu vládne sebeckosť, drzosť a arogancia. Závisť rozožiera spoločnosť ako rakovina a vzťahy zabíja ľahostajnosť.

Mnohí pracujú načierno, alebo sú v práci využívaní,vydieraní, zneužívaní. Stále sa darí špekulantom s bločkami, faktúrami, daňou.

Štátu sa platí výpalné v podobe povinných odvodov, ktoré sú vymáhané a štátne inštitúcie sa stále vyhrážajú a vydierajú ľudí.

V uliciach nie je bezpečno. Nedá sa veriť úradom, politikom, finančným inštitúciám, dodavateľom, obchodníkom, potravinám.

Stále sa niečo zakazuje, prikazuje alebo obmedzuje, no nie podľa rovnakého metra.

Podvádza sa a kradne. Priestor dostáva propagácia hnusu, násilia, zvrhlosti, drog, hlúposti a pochovávajú sa tradície a kultúra. Vysmieva sa histórii.

Šikana sa preniesla do online sveta a do byrokracie. Bohatí bohatnú na úkor chudobných, namiesto toho, aby ich učili a viedli k finančnej gramotnosti.

Rastie množstvo tovaru a služieb. Ľudia chcú plné regály, veľký výber a domáce produkty, ale vadí im zápach z polí alebo z chovu.

Umenie nemá nič spoločné s umením a móda už vyšla z módy. Ľudia si vymýšľajú rôzne podivné služby a nechávajú si za ne platiť.

Zo športu, kultu tela, honby za “krásou”, motivačných myšlienok a psíčkarstva sa stáva biznis alebo zúrivá sekta a výnimkám naozaj patrí česť.

Ľudia chcú veľa sexu, no žiadnu zodpovednosť. Veľa orgazmov, no málo lásky. Veľa prírody, no zároveň veľa nábytku, elektroniky, lesku, šperkov, pestrých obalov.

Stále víťazí klamstvo v politike, reklame, obchode, vzťahoch.

Definícia slova slušnosť a smrť sa ukradli pre politické body a zviditeľnenie sa.

A mnohí chcú, aby si každý mohol robiť čo chce, no myslia tým seba a tých, s ktorými súhlasia. Ostatných, s inými názormi a pohľadom na svet, politiku, život, históriu, kultúru, umenie…. . Tých treba zakázať, zlynčovať, udávať.

Pin It on Pinterest

Share This