O OPRAVE CIEST, MEPOSE A OBJEDNÁVKACH Z MESTSKÉHO ÚRADU

Ľudia telefonujú na mestský úrad, pretože pochopiteľne majú už plné zuby rozbitých ciest. Tiež ma to už riadne serie. Diera na diere. A konečneeee to už začali robiť. Poviem vám však, ako to celé je.

Mestský úrad sa neprizná, že zaspal a objednávku na opravy ciest poslal dosť neskoro. Dá sa povedať, že iba nedávno. A ono to funguje takto, napríklad v prípade MEPOSu. Aby mohol MEPOS začať opravovať cesty, potrebuje dostať objednávku. A až keď ju dostane, môže urobiť súťaž na asfalt. Kto bude dodávateľ. A to niečo trvá. Súťaž na asfalt sa robí po objednávke prác preto, aby sa nestalo, že oni objednajú asfalt, no práce na opravách ciest dostane niekto iný. Čo by potom s tým asfaltom robili?

A ďalšia vec. MEPOS nemôže len tak sám od seba niečo robiť. Musí to byť všetko podložené a objednané. A zaplatené. Ide o firmu, nerobí to zadarmo, ani sponzorsky a tí ľudia musia byť z niečoho platení. Pretože tá firma hospodári sama a nedotuje ju mesto. Takže to, že sú tie cesty takto rozjebané, ide na triko mestského úradu a toho maximálne neschopného prednostu.

Mnohí obyvatelia sú zdutí, keď niekde vidia logo Mepos a hundrú, že prečo keď idú meposáci okolo, tak neurobia toto a tamto. Prečo neopravujú, nezametajú, nečistia tam, tam, tam …. . Opakujem – človek chytrý a rozhľadený, ktorý nie je iba nejaký krčmový teoretik, by mohol vedieť, že najprv musí byť OBJEDNÁVKA. A smutné je, keď to nevedia ani poniektorí naši mestskí poslanci. To je ten poslanecký amaterizmus. Keď si myslia, že mestský podnik robí zadarmo.

A môžete nenávidieť primátora a vedenie mesta, no mestský podnik je jedna z tých dobrých vecí. Má to mnoho výhod a zároveň je to konkurencia súkromným firmám, ktoré tu dlhé roky cicali mestské peniaze. A za ktoré dlhodobo lobovali poniektorí úradníci alebo viceprimátor. Mepos si sám gazduje, nakupuje stroje, vozy, techniku, rozširuje majetok a dáva prácu aj ťažko zdravotne postihnutým, alebo tým, ktorí by si prácu inde nenašli.

Ale áno nie všetky rozhodnutia boli správne a aj som o nich na svojej stránke písal, no potom tu máme v meste kopu kadejakých dezinformácií, dohadov, planých rečí …, ktoré nie sú pravda. No mnohým ľuďom stačia iba reči, načo by sa informovali a zistili si viac. Navyše, mepos má dozornú radu a musí povinne zverejňovať faktúry.

Poniektorí občania si asi myslia, že keď je niečo mestské, tak tam si nemusia dávať pozor na hubu a môžu nadávať, urážať, vysmievať sa, šíriť bludy… Len tak z princípu. Vtedy je každý odvážny, no vo svojej robote určite drží hubu a nechá so sebou zametať.

Pin It on Pinterest

Share This