OBROVSKÁ ZMENA PRAVIDIEL V ĽADOVOM HOKEJI. BUDE SA HRAŤ BEZ PUKU?

Puk sa pri hre už čoskoro stane minulosťou. Dobre počujete. A táto zmena celkom určite rozpúta vášne, pretože akonáhle sa o tejto zmene začalo rozprávať, prišla prvá vlna nesúhlasu a nevôle. Lenže, my sme veľmi mali páni, aby sme o niečom rozhodovali. Od toho sú tu kompetentní.

Výmenou gumeného puku za elektronický chce Medzinárodná federácia hokeja IIHF zamedziť úrazom či už hráčov, alebo divákov v hľadisku a znížiť opotrebenie hokejok. A ako to chcú všetko urobiť?

Postupne sa po všetkých hokejových štadiónoch na svete začnú pod ľadovú plochu umiesťovať obrovské displeje, na ktorých sa bude pohybovať elektronicky vyobrazený puk. Ten bude reagovať na pohyby hokejky a systém vyhodnotí dráhu a rýchlosť strely. Hra sa tak zmení z 3D na 2D priestor. Čo sa ale stane, keď dôjde k technickej poruche? Poškodeniu displeja, zaseknutiu, výpadku elektriny či internetu? A to ešte nie sme pri spotrebe elektrickej energie, pretože tak veľký displej si vyžiada naozaj veľkú spotrebu. Budú na ňom totiž znázornené aj bránky. Už nebudú potrebné konštrukcie do priestoru. Uvidíme, kedy elektronika nahradí aj hokejky a samotných hráčov.

Znie to všetko šialene, však? Možno aj preto, že je to našťastie iba fór na prvého apríla. Aspoň zatiaľ. Kto vie, čo prinesie budúcnosť.

Nezabudnite si dnes z niekoho vystreliť.

Pin It on Pinterest

Share This