V KRAJINE BLBCOV? O ZLOBE, VYŠKIERANÍ, VYSMIEVANÍ

Do Nového roka by som si prial menej tej zloby, zákernosti, závisti, sebeckosti, lakomstva a bezohľadnosti medzi ľuďmi. Tej zloby, v ktorej mnohí niekomu prajú úraz, smrť alebo sa vysmievajú z cudzieho nešťastia, nehody, úmrtia. Napríklad – jedna vec je, že ste proti petardám a ohňostrojom na Silvestra, lebo teraz je v móde byť proti, no druhá vec je priať tým ľuďom, aby im urvalo prsty, ruky, hlavy, aby ich to spálilo, potrhalo atď. To vám fakt tak veľmi jebe? Alebo kričať po deťoch, ktoré púšťajú svetlice, aby šli strieľať na Ukrajinu. Veď tam choďte vy. U mňa je to obyčajná špina a nie človek, ktorý sa prechádza po sídlisku so psom a praje deťom urvaté ruky len preto, že jemu sa nepáčia ohňostroje. Treba si uvedomiť a zmieriť sa s tým, že ľudia nebudú robiť iba to, čo sa páči vám. A nebude vždy po vašom. Tiež sa s tým učím zmieriť. Ale priať niekomu kvôli tomu niečo zlé? Len preto, že vám sa to nepáči? To keď sa vám nebude páčiť, že niekto je mäso, tak mu budete priať rakovinu žalúdka? Keď niekto fajčí, tak aby dostal rakovinu pľúc? Tým, ktorí jebú kade tade, budete priať AIDS? Keď nemáte radi psy, tak budete priať psíčkarom, aby im pes v noci prehryzol hrdlo? A keď niekto, koho nemáte radi, ochorie, stane sa mu nehoda alebo umrie, tak sa budete tešiť a priať mu to? Kde sa to v poniektorých berie? To prianie nešťastia niekomu? To každému, kto s vami nesúhlasí alebo robí niečo, čo sa vám nepáči, budete priať škaredé veci a budete sa vysmievať z jeho nešťastia? Nedávno sa všetci internetoví odborníci na koronu, virologiu a epidémiológiu smiali z toho, že umrel Krčméry. Ako mu to veľmi priali a že tak mu treba. Podobne sa ľudia vysmievali z toho, keď poslancovi Hrnkovi umrela celá rodina pri leteckom nešťastí. To ste fakt poniektorí až také hovedá? Myslíte si, že keď je niekto politik, celebrita, verejne známa osobnosť, tak mu môžete nadávať a priať mu nepekné veci? A vlastne sami ani neviete prečo, pretože toho človeka ani osobne nepoznáte? Aj všetci tí “odborníci” na Ústavu SR by si mali uvedomiť, že obsahuje viac, než len jednu stranu. A nadávky na EÚ? Hlavná vec, že mnohí chodia pracovať do krajín EU a využívajú tam ich systém. Tu neurobili nič a k ničomu nepomohli. Nadávajú na EU, no využívajú všetky tie vymoženosti, zhotovené a vybavené vďaka peniazom z EU. A Amerika? Zahoďte iPhony, Facebook, instagram, americké značky atď… . Keď je celá Amerika vo svojej podstate zlá, prečo využívate ich výrobky, nápady, sledujete ich filmy, počúvate ich hudbu, obdivujete ich autá…? Využívate to, no mnohí nadávate celej tejto krajine a prajete im aby pomreli a neviem čo všetko ešte.

Minule som postrehol, ako ľudia nadávali jednému hercovi s rakovinou a priali mu skorú smrť a podobne… . Lebo im sa nepáči. Alebo koľko smajlíkov majú správy o vojnových útokoch a o obetiach vojny. Alebo nejakému youtuberovi umrel otec a banda debilov mu písala, že tak mu treba a že aspoň sa už otec zaňho nemusí hanbiť. Keď nedávno umrel hudobník Faithless, tak sa banda debilov smiala, smajlikovala a pýtala sa v komentároch, že kto to vôbec bol atď. Viete, to bol človek ktorý urobil pre hudbu viac, ako tie vaše feťácke, sračkové rapy a potetované ksichty. Alebo sa vysmievať Cibulkovej za to, ako žije, čo si oblieka, ako a kde míňa svoje peniaze. Kurva, vám to ako zasahuje do života? Ako ovplyvňuje kvalitu vášho života to, ako ona žije? Kým športovala, vyhrávala, tak bola celému národu dobrá, no keď si žije svoje, tak zrazu výsmech, nadávky, urážky. A takto by som mohol pokračovať ďalej. Jedna vec je vypustiť niečo také niekde opitý pri pive, alebo s nejakým nadhľadom atď, alebo ako satiru, druhá vec je robiť to verejne, plný zloby a v plnej vážnosti. Pri ľuďoch, ktorých nepoznáte a nikdy ste s nimi neprišli do styku.

Ale tu je to všetko nejaké divné aj čo sa humoru týka. Všimnite si napríklad staré silvestrovské programy a tých humoristov. Nikoho neurážali a nerobili si srandu z tragédií. Naopak, dnešná banda stand up “komikov” aby zaujala, tak musí používať čo najviac nadávok a robiť si srandu aj z takej veci, ako bola nedávna smrteľná nehoda v Bratislave. A smutné je, koľko idiotov v hľadisku sa z toho smeje tiež. Chcel by som vidieť, či by takto na pódiu vtipkovali, keby niektorému z tých “humoristov” umrela mama a druhý by povedal – “aj ja idem na pohreb tvojej mamy, aspoň bude sranda.” Viete, ono dá sa zavtipkovať na nejakej nehode, ale nemusí to byť taká, ktorá sa naozaj stala. Kurva, keď už máte potrebu robiť si srandu z nejakého nešťastia, tak si nejakú príhodu vymyslite, a nestavajte svoje úbohé vtipy na tragédiách, ktoré sa reálne stali. Neviete, komu tým ublížite.

Ale žijeme v krajine blbcov, ktorí sa len škeria a vysmievajú. 

Takto sa ľudia smejú aj z ničenia cudzieho majetku, z vandalizmu, z nehôd. Keď niekto dostane bitku. Keď ho vyhodia z domu. Keď dostane výpoveď. Ale to len dovtedy, kým sa niečo nestane im. Keď niekto ponúka alebo hľadá prácu? Opäť smajlíky, výsmech, zhadzovanie. Niekto niekomu venuje vyznanie, báseň, kvet? Zase smajliky. Ospravedlnenie alebo že sa niekto s niekým uzmieri? Zase smajliky. Smejú sa, keď niekto nafúka za volantom, z vojny, keď sú niekde obete, keď niekto ochorie.  Mnohí sa smejú hendikepovaným, smejú sa ľuďom s vadou reči alebo z tragédií a nazývajú to čiernym humorom. No iba keď sa to netýka ich alebo ich blízkych. To by im smiešne nebolo.

Ale takto to tu je, ľudí zaujíma bulvár a komu sa čo kde stalo, ale aby sa zaujímali o informácie, ktoré môžu nejak zmeniť kvalitu ich života, tak to nie. O tom prehľad nemajú.

Smejú sa, keď má niekto divné pohyby, mimiku, chovanie a hneď ho nazvú feťákom, aj keď nevedia, či to náhodou nie je choroba. Nedávno sa tak vysmievali dievčine s tourettovým syndrómom. Nadávky a tie vyškerené smajlíky.

Alebo nadávať prezidentke do kuriev, do svíň a podobne? OK, nepáči sa vám jej politika, názory a postoje? Máte právo to kritizovať. Ale nadávať jej ako žene? Ako osobe? Ako matke? Priať jej smrť? Ako by ste sa cítili, keby sa niekto vyhrážal vašej materi, alebo jej nadával? Iba kvôli tomu, že vy ste kokoti. Veď vy ani nie ste chlapi. Keď sa dokážete takto vyjadrovať na adresu ženy, ktorú ani nepoznáte. To platí aj o nadávaní na politikov, ktorých ani nepoznáte akí sú v súkromí. Akí sú otcovia, synovia, súrodenci, kamaráti a podobne. To, že sa vám nepáči ich politika je jedná vec, druhá vec je robiť z toho osobnú nenávisť. A pritom mnohí ani tej politike nerozumiete. Viete o nej hovno. Tak ako viete hovno o medicíne, virológii, biológii, epidémiológii, vojne, ekonomike, daňovom systéme a podobne… . Česť výnimkám samozrejme.

Viete, ja sa ani nečudujem, že mnohí ľudia odtiaľto odišli, alebo že sa tu prestali o niečo snažiť a venovať sa nejakým aktivitám. Nedivím sa, že to vzdali, že sa neozývajú do diskusií a že neprispejú svojím názorom, skúsenosťou, príbehom. Svojou radou a pohľadom na svet a spoločnosť. Pretože tu sa vytrácajú argumenty a zdravá diskusia. Ostávajú iba nadávky, výsmech a pseudoodborníci.

/áno, som americký agent 😀 😀 😀 /

Pin It on Pinterest

Share This