PRÍJEMNÁ ZMENA VO VEDENÍ MESTSKEJ POLÍCIE, BEZPEČNOSŤ V MESTE, VYHAZOV ZA ALKOHOL V SLUŽBE

Áno, bezpečnosť je už v dobrých rukách. Prišla so schopným novým náčelníkom polície, pánom Chroustom, ktorý už svojim výzorom budí rešpekt a netrasie sa z absťákov. Nie je to skrachovaný alkoholik, ktorý po nociach opitý vyvoláva a vypisuje občanom. A tá bezpečnosť a dobre odvedená policajná práca tam ostala aj s tými správnymi chlapmi. Ja som veľmi rád, že k tejto zmene došlo. To zlepšenie však nie je zásluhou vedenia mesta.

Za čo ale pochváliť predošlých náčelníkov? Predchodcov pána Chrousta? Ani toho opilca, ktorého nedávno zo zboru vyhodili za chlast, ani toho špekulanta, ktorý ešte mal tú drzosť kandidovať za poslanca nie je za čo pochváliť.

Takéto, podľa mňa závažné veci, krylo vedenie mesta: Ako môže niekto, kto pije v práci, mať zbroják a nosiť pri sebe zbraň? Ako môže byť náčelníkom mestskej polície? Ako ho tam vôbec mohli dať, keď sa vedelo o jeho problémoch s alkoholom? Ako toto niekto môže prehliadať, ignorovať, obhajovať alebo kryť? A tých sťažností na opilecké chovanie bolo veľa. Do osobných vecí zachádzať nebudem, veď nech si vo voľnom čase každý robí čo chce. Ale v takejto funkcii? To sa ma ako občana týka.

Teraz nedávno ho zo zboru prepustili, lebo nafúkal v službe. Už dávno s nim mali vyraziť dvere. A viete čo je na tom najväčšia sranda? Že chodí opitý po podnikoch a tvrdí, že ja za to môžem. Že prišiel o robotu. Ja? Veď ja som mu fúkať nedával a ja som z neho ani neurobil alkoholika. Ani som mu nekázal váľať sa ožratý kade tade. Minule v Neo Zone konfrontoval opitý mojich kamarátov, skákal do bitky, vyhrážal sa. Takého sme my mali náčelníka.

Za toto má prevziať zodpovednosť primátor mesta, ako nadriadený náčelníka polície. A teraz som zvedavý na tie telefonáty a správy, ktoré mi prídu 😃 Zase. Predpokladám že zase v noci.

Alebo keď sme ešte pri tej bezpečnosti. Napríklad kamery. Keď som kedysi na mestskom úrade zistil, že kamery fungovali a žiadna porucha nebola, tak bolo zle. Že to boli iba výhovorky pre občanov, tak zrazu sa komunikácia zmenila. Zrazu je asi na mestskom úrade zákaz, aby mi hovorili pravdu. Aby som sa niečo ďalšie dozvedel.

Takto milí občania funguje pravda v Spišskej Novej Vsi. Pravda je tu len pre vyvolených. Ostatných treba odbiť. Našťastie ako som spomínal na začiatku, zmena vo vedení MsP priniesla príjemné zmeny a hliadku vidieť aj tam, kam predtým nechodili. Takže je to zásadná zmena a ako občan mestskú políciu chválim. A to aj preto, aby si poniektorí nemysleli, že mám s mestskou políciou nejaký konflikt. Nemám. Mal som ho s pár konkrétnymi ľuďmi a už je to za nami. Aspoň z mojej strany.

Pin It on Pinterest

Share This