Kto je správny kandidát na krúžkovanie?

Určite mnoho z vás postrehlo vo svojich schránkach nespočetné množstvo rôznych propagačných materiálov od kandidátov, ktorí sa usilujú pretlačiť do mestského zastupiteľstva. Niektorí to myslia úprimne a naozaj chcú posunúť naše mesto dopredu a tí ostatní sa tam chcú dostať pre vylepšenie vlastného ega a s malou dušičkou očakávajú aj nejakú funkciu.

V týchto voľbách kandiduje asi najviac ľudí od kedy si pamätám, celkovo ich je 65 kandidátov. Ja som sa na kandidátnu listinu pozrel detailnejšie a prinášam vám môj osobný pohľad na kandidátov. V závere článku pripojím moje odporúčania na kandidátov, respektíve koho odporúčam voliť v jednotlivých obvodoch.

Ešte doplním, že pre tieto voľby došlo k menšej zmene – aktuálni poslanci odhlasovali počet volených poslancov pre jednotlivé obvody takto: 10 v obvode č. 1 JUH a 9 v obvode č. 2 SEVER, spolu 19 poslancov. To ale neznamená, že musíte krúžkovať presne taký počet kandidátov! Radšej menej, ale presne.

Na lepšiu orientáciu som vytvoril 5 kategórií, podľa ktorých budem postupovať pri voľbách:

1. Dôchodcovia

V tejto kategórii automaticky vyhadzujem z „ponuky“ kandidátov tých, ktorí majú viac ako 60 rokov. Nenachádza sa tam totiž taký, ktorý stojí za zvolenie. Neprinesú nič nové, svoje šance už dostali v minulosti buď ako poslanci alebo funkcionári a tie premrhali. Taktiež som názoru, že v takom veku je čas spomaliť, venovať sa vnúčatám či rodine a nechať tvorbu budúcnosti na mladšie generácie.

Sem dávam týchto 9 kandidátov:

Obvod č. 1 JUH

9. Jozef Gonda, 33. Jozef Tekeli, 35. Ján Volný

Obvod č. 2 SEVER

7. Janka Brziaková, 13. Stanislav Čurilla, 19. Michal Komara, 21. Magdaléna Kráľová, 23. Milan Kudrik, 26. Ladislav Ruttkay.


2. Určite NEVOLIŤ!

Táto patrí tým, ktorí sa účelovo pricicali na niektorého kandidáta na primátora alebo už figurovali v nejakých funckiách a chcú ďalšie. Taktiež tu dávam bývalých alebo aktuálnych poslancov, o ktorých neviete, že existujú alebo nikam naše mesto či štát neposunuli.

Sem dávam týchto 20 kandidátov:

Obvod č. 1 JUH

1. Jela Bednárová, 5. Dávid Demečko, 6. Iveta Fulková, 14. Vladimír Jančík, 16. Jozef Kačenga, 17. Eva Karaffová, 22. Radovan Marcinčin, 28. Ľubomír Pastiran, 29. Alena Pekarčíková, 30. Jozef Perháč, 32. Ľuboš Šuca, 34. Branislav Tkáč

Obvod č. 2 SEVER

1. Adnan Akram, 3. Martin Bartoš, 5. Patrik Brezovaj, 9. Tomáš Cehlár, 15. Oskár Gonda, 17. Peter Hadidom, 28. Mária Šofranko, 30. Peter Zelený.


3. Kandidáti NEVHODNÍ

Kategória pre tých, ktorým vadili rúška a Corona, ale aj tí, ktorí kandidujú za extrémistické strany. Taktiež bezprogramových alebo takých, ktorí program majú, ale nevedia ako na to. Na otázky nedokázali nájsť odpovede a vykrúcali sa z konkrétnych odpovedí.

Sem dávam týchto 18 kandidátov:

Obvod č. 1 JUH

3. Marek Brezovský, 4. Jana Darvašiová, 7. Blanka Gabčová, 11. Pavol Hamrák, 12. Marek Choma, 18. Ivona Kellnerová, 19. Diana Koťuhová Milčáková, 21. Vladimír Kunst, 24. Jozef Mihok, 25. Miriam Nevyjelová.

Obvod č. 2 SEVER

6. Lívia Brovková, 11. Adam Čarňanský, 13. Stanislav Čurilla, 14. Zlatica Dzurillová, 16. Peter Gurčík, 18. Ivan Kerita, 22. Jozef Krempaský, 27. Ladislav Sabo.


4. Na uváženie

Kategória kandidátov, ktorí by teoreticky mohli niečím prispieť a pomôcť mestu posunúť sa vpred. Dávam tu až 9 kandidátov, nakoľko musí byť v zastupiteľstve 19 poslancov, tak nech sú tam aspoň takí, ktorí poukazujú na nekalosti vedenia.

Sem dávam týchto 8 kandidátov:

Obvod č. 1 JUH

8. Igor Geletka, 13. Judita Iľašová, 15. Rastislav Javorský, 26. Lukáš Novotný

Obvod č. 2 SEVER

2. Marek Baláž, 4. Peter Bednár, 25. Peter Potenga, 24. Ondrej Pavlanský


5. URČITE ODPORÚČAM VOLIŤ a majú moju PODPORU!

Kategória kandidátov, ktorí majú mestu čo ponúknuť a myslím, že si zaslúžia hlas každého z vás. Pevne verím, že ak sa im podarí dostať do zastupiteľstva, tak vo svojich činnostiach pre mesto či komunity nepoľavia. Sú to mladí, ambiciózni kandidáti a preto majú môj hlas.

Sem dávam týchto 11 kandidátov:

Obvod č. 1 JUH

1. Ľubica Bednárová, 10. Andrea Gromovská, 20. Denisa Kristianová, 23. Anna Marhefková, 27. Viktor Pamula, 31. Valter Retter

Obvod č. 2 SEVER

8. Oliver Búza, 10. Andrej Cpin, 12. Mária Čujová, 20. Lucia Kováčová, 29. Monika Tkáčová.


Tento zoznam je môj osobný pohľad na kandidátov a pevne verím, že aj vy si vyberiete tie správne mená, ktoré nevykúkajú z každej diery, z každej reklamy. Voľte srdcom, nie po kamarátsky.

Pamätajte: “Čím viac financií do kampane dajú, tým viac si budú chcieť vziať späť.”

Hlavne, aby sa konečne mesto pohlo dopredu, nie ako za posledné roky.

ŠŤASTNÚ VOĽBU prajem! 🙂

Pin It on Pinterest

Share This