O HAJZLOCH, CHVASTÚŇOCH, PÓZEROCH A RÝCHLEJ JAZDE

Stop alkoholu a akýmkoľvek iným drogám za volantom!!! Ovplyvňujú vnímanie, reflexy a úsudok vodiča. A dávať tvrdé tresty. Už nikdy nevrátiť vodičák. Pretože sadnúť za volant pod vplyvom nie je nejaká chyba, ako si napríklad niečo nevšimnúť, urobiť chybu v diktáte, pošmyknúť sa na čerstvo umytej podlahe. Je to úmyselné rozhodnutie. Žiadna chyba. Tak ako napríklad nevera. Tiež to nie je nejaká chyba. Je to úmyselné rozhodnutie.

Veľa ľudí sadne za volant s tým, že – veď prejdem iba kúsok. Alebo – veď som nevypil veľa. Alebo – veď kto by ma teraz v noci zastavil… . A mnohí máme známych, o ktorých vieme, že jazdia pod vplyvom. Mnohí z nich ako blázni. Pretože si niektorí myslia, že si kúpia všetko. Že sú to nejakí mafiáni, biznismeni, siláci, pretekári, že majú dobré kontakty a poznajú všetkých policajtov v meste, alebo sú informátori. V našom meste sú známe dokonca tri prípady, kedy za volantom nafúkal aj mestský poslanec. Taký človek by mal ihneď skončiť vo funkcii, nie sa vyhovárať. Ale áno, niekto sa funkcie vzdal, niekto nie.

Mnohí ľudia však jazdia ako kokoti aj za triezva. Lebo si myslia, že sú nesmrteľní, neporaziteľní, vplyvní. Lebo majú kamarátov policajtov, lebo majú feťácku, gamblerskú, ojebovacku partiu. Aj poniektorí policajti v civile jazdia ako debili. Lebo veď…. kto by ich pokutoval. Tu už pomaly nevieme kto je policajt a kto manekýn. Ešte že majú tých svojich bonzákov, lebo inač by nedokázali vyriešiť nič. U kaderníka, ani u barbera, ani u krajčíra, ani vo fitku, ani u tatera, ani pri ihle so steroidmi, ani na obočí či na manikúre a pedikúre totiž nezistia a nevyriešia nič. A úplne najlepší sú tí, ktorí majú drahé autá, no určite si ich za policajný plat nekúpili. A podnikať nesmú. Ale čo už, napíšeme na manželku a jazdíme ako kokoti. Najväčší frajeri. Občas šup na kávu s lízingovými podvodníkmi a dílermi a padla.

Potom tu máme všelijakých gangstrov, ktorí sa topia v dlhoch a klamstvách, no vozia sa na kadejakých silných autách. Na rezerve, s problémom zaplatiť poistku, lebo nie sú peniaze. Lízingoví podvodníci o ktorých je to známe a kadejakí DPHčkári. Hrať sa na milionárov, no nemať svoje ani jedno euro. Všetko požičané, naojebávané. Díleri, feťáci, pohrobkovia 90. rokov a informátori, ktorým to prechádza kvôli bonzáctvu. A biele audiny, ktoré si asi myslia, že majú povolenie jazdiť bez dodržiavania predpisov. Chlapci asi radi hrajú GTA, no asi nepostrehli, ako ľahko sa dá človek z auta vytiahnuť a rozdupať na zemi.

Že to ešte poniektorých baví, hrať sa na mafiánov. Neplatiť, nevracať peniaze, hrať divadielko, robiť zo seba najväčších bitkárov, zápasníkov, silákov, boháčov, no mať problém zaplatiť niekde vstupné a vyhrážať sa obsluhe, dievčatám, slabším ľuďom. Mnohí sa hrajú na Vikingov, bojovníkov, nechávajú si podľa toho strihať vlasy a narásť brady, tetujú sa a obliekajú do značiek, v ktorých môžu vykrikovať heslá “hrdosť, česť, odvaha”, no mnohí z nich bijú svoje partnerky, ojebávajú kamarátov, nevracajú peniaze, klamú, napádajú slabších…. . To je tá česť, hrdosť a odvaha?

Vďaka všetkým tým pózerom, bonzákom s imunitou a nagelovaným neschopným lenivým policajtom sa tu tak veľmi rozmohli aj drogy. Lebo sa tomu iba prizerajú, namiesto toho aby konali. Ale čo môžu robiť, keď v tom sú zapletení aj oni, aj ich kamaráti. V drogách, lízingoch, dph, steroidoch, podvodoch. Všetko je to jedná banda. A sú to verejné tajomstvá, o ktorých sa v meste vie. O ktorých sa šepká pri stoloch.

Je veľká frajerina byť podnikateľ, gangster a geroj za požičané peniaze a vďaka kadejakým podvodom. A mať čo najväčšie auto. No to nikomu nedá väčšiu váhu slov, ani zaslúžený rešpekt. Frajer je človek, ktorý robí chyby alebo nebol vždy vzorným človekom, no zmenil sa. Lebo tvrdého chlapa nerobí ani to, že sa vie biť, ani to že je potetovaný s pitbulom na vôdzke, ani to že sa iným ľuďom vysmieva. Ani keď si požičia 100 eur, aby si uchoval pred kamarátmi pózu toho, kto pri stole pozýva všetkých. Ani to, keď sa predbiehajú v tom, kto má silnejšie a drahšie auto, no nie sú schopní zaplatiť vstupné.

Pin It on Pinterest

Share This