Z POSTREHOV: ZIMNÁ A LETNÁ ULICA NIE JE PRETEKÁRSKA DRÁHA

Bohužiaľ z dneška mám aj jeden nepríjemný postreh o ktorom chcem napísať.

Jedna vec je kúpiť si športové auto či upraviť to svoje, no druhá vec je myslieť si, že Letná a Zimná ulica je pretekársky okruh a krúžiť dookola, strieľať z výfuku, turovať schválne motor aby to strieľalo ešte viac a výrazne prekračovať rýchlosť cez námestie. Hazardovať, robiť myšičky… . V čase, keď bolo mesto plné ľudí a hlavne detí, ktoré si s rodičmi prišli pozrieť vianočnú výzdobu a užiť trochu tej atmosféry. Rodičov s kočiarmi. Akú výhovorku by potom mal takýto vodič, keby niekoho zrazil? Na oboch stranách námestia je navyše dosť priechodov pre chodcov, takže treba dávať pozor. Čo by takýto šofér povedal potom, keby niekomu ublížil, alebo by niekomu zničil majetok?

Zaujímal by ma jeden jediný rozumný dôvod, prečo na námestí prekračovať rýchlosť, hrať sa na pretekára a “frajerovať” že mi hlasno strieľa z výfuku?

To, že schválne počas jazdy riskuješ, prekračuješ rýchlosť, lepíš sa na iné autá a vzrušuje ťa úspešne sa vyhýbať nebezpečným situáciám za volantom z teba nerobí dobrého šoféra. Skôr dobrého kokota.

A v momente, keď som videl, že takto šialene šiel aj okolo policajného auta a pred nimi robil myšičky, tak som oľutoval, že som sa vôbec niekedy nejakých policajtov zastával. Nech si tie majáky strčia do riti. Ale ľahšie je robiť ramená na niekoho, koho zastavia iba tak z princípu, aby to vyzeralo že vykonávajú nejakú činnosť.

Pin It on Pinterest

Share This