REKONŠTRUKCIA ATLETICKÉHO ŠTADIÓNA TATRAN. ALE ČO TO OSTATNÉ?

Na takúto kopu stavebného odpadu sa zmenila budova atletického štadióna Tatran. Som zvedavý, ako bude vyzerať areál Tatranu po rekonštrukcii a kto tam bude mať prístup. A samozrejme čo bude s tou kopou. Či sa to naozaj bude drviť, alebo to ostane tak, nasypané na Podskale a zabudne sa na to.

Každopádne, športoviská sú potrebné. Len si treba pri tých astronomických miliónových investíciách uvedomiť, že v našom meste si nezaslúži pozornosť iba šport, ale aj cesty, chodníky, kultúra, oddych, ihriská a že tu žijú aj malé deti a starí ľudia.

Treba sa pozrieť, kam putujú peniaze a čo sa dlhé roky zanedbáva. Koľko ulíc, ciest a chodníkov je dlhodobo v zlom stave, napriek nespokojnosti a podnetom občanov. Koľko budov sa nechalo schátrať alebo sa rozpredávajú. Že sa nenašli peniaze na rekonštrukciu budovy bývalého CVČ, kde boli pekné priestory – telocvične, učebne, kancelárie, dvor. Že sa zamietla kúpa Domu kultúry za výhodných podmienok. Že sa mesto vysralo na amfiteáter v Madaras parku, kde sa kedysi robili koncerty, rôzne vystúpenia, rozprávky, divadlo. Že sa neinvestuje do opráv a stavania oddychových zón, ihrísk, lavičiek, altánkov atď… . A koho je to všetko vizitka? Nech sa idú pofotiť na všetky ti miesta a ku všetkým tým objektom, budovám, cestám a chodníkom, ktoré nechali dlhodobo chátrať. A nie sa škeriť z fotiek tam, kde im to pasuje a kde budú vyzerať ako usilovní, ústretoví a ako veľmi im záleží na meste. Im však záleží iba na sebe a na vlastných záujmoch. Vedeniu, aj poslancom, aj úradníkom.

Podľa môjho názoru by sa nemali investovať obrovské peniaze do veľkých športovísk a na to ostatné hľadať externé zdroje alebo tam dávať oveľa menej peňazí. Pretože existujú aj iné oblasti života ako šport. Zanedbané oblasti, ktoré sa podpisujú na kvalite života v našom meste. Stačí sa prejsť ulicami, námestím, sídliskami. Ale všetci obyvatelia vedia, v akom stave sú cesty, chodníky, ulice, budovy… . Ako je to s mestským majetkom.

Pin It on Pinterest

Share This