V zdravotníckych potrebách chýba zdravý rozum

Nechcel som sa ani raz verejne vyjadrovať ku téme zbierania petičných podpisov, ale keď mi už niekto vhodil hárok do schránky, tak teda vyjadrím svoj názor aj ja. Veď žijeme v demokratickej krajine, nie?

V prvom rade, hneď, čo mi udrelo do očí, bolo miesto zbierania týchto hárkov. Vraj „Vyplnený lístok, poprosím, doručiť osobne na adresu: Zdravotnícke potreby…, PO – PI 8:30 – 15:00 hod.“ To vážne v aktuálnej pandemickej situácii chcú organizátori tohto populistického papiera lákať ľudí do predajne zdravotníckych potrieb? Tam, kde zvyčajne chodia starší, menej imúnni ľudia? Ak by v bráne vonku spravili zbernú nádobu, ktorú by dezinfikovali pravidelne, tak nech, ale takto?

Petičný hárok s pripnutým odkazom, kam ho treba osobne zaniesť.

Vygooglil som si teda niečo o tejto petícii a na stránke: https://www.trend.sk/spravy/zverejnili-harky-referendum-predcasnych-volbach-pellegrini-vyzyva-ucast sa okrem iného píše, že je to apolitcká akcia. To vraví pán Pellegrini, ale so zberom podpisov rád pomôže. Pridáva sa k nemu Smer aj mimoparlamentná SNS. Veď prečo nie, keď už nie sú pri koryte, boja sa o svoje zadky, tak spravia všetko preto, aby tento štát rozvrátili a s pomocou kútikov na tvári zase oklamali Slovákov. Ešte aj petičný výbor vznikol na základe iniciatívy politických strán, tak koho chcú oklamať, že ide o občiansku nespokojnosť?

Ďalej Pellegrini vyhlasuje, že vláda nie je schopná viesť krajinu a je čas dať ľuďom priestor vyjadriť sa. Je dávno zjavné, že Pellegrini počíta s tým, že ľudia majú krátku pamäť. No nie je to tak dávno, kedy ten priestor ľudia dostali v parlamentných voľbách 2020, kde jasne ukázali SmeroHlasu a SNS, kde je ich miesto. Rozhodli v právoplatných voľbách, že už naďalej nechcú skorumpovanú vládu presahujúcu až do najmenšej dediny, jednoducho chceli vládu bez nich.

Zaujíma ma, kde boli tieto strany, ich prisluhovači a ľudia, ktorí túto petíciu podporujú,  posledné desaťročie, prečo nespisovali petície, nebili sa do hrude, ako ich vláda okráda a podobne. Hmmm, žeby v tom čase nebola celosvetová pandémia? Pandémia, na riešenie ktorej nemá žiaden štát 100% riešenie? Vážne máte ten pocit, že by to títo ľudia, čo nás desaťročie drncovali, zvládali pandémiu lepšie? Omyl. Ide im len o prinavrátenie si moci. A to nehovorím o tom, koľko nás, občanov, by stáli tieto predčasné voľby. Ak by šlo skutočne Pellegrinimu o zlepšenie ekonomiky, nechcel by predčasné voľby, ktoré by našu ekonomiku už zmrzačili definitívne.

Áno, máme demokraciu. A v demokratických voľbách ľudia rozhodli, že ich na najbližšie štyri roky budú zastupovať strany, ktoré vytvorili koalíciu. Nechajme ich teda svoje obdobie dotiahnúť až do konca a v roku 2024, pri následných parlamentných voľbách, im ukázať ich vysvedčenie. Potom zase dostanete možnosť zvoliť si koho chcete. Presne tak funguje skutočná demokracia, ktorá uznáva slobodu a rovnosť občanov. V demokracii taktiež platí, že sloboda jedného končí tam, kde začína sloboda iného. Zároveň aj to, že každý občan má svoje práva, no má aj svoje povinnosti. Na to netreba zabudnúť. Preto sem pripájam aj link, kde si môžete prečítať napríklad definíciu núdzového stavu: https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2002/227/. Nájdete ho pod Článkom 5.

Nechcem nikomu vnucovať svoj názor, tak ako vo voľbách, musí aj pri tomto človek sám vedieť, čo je pre neho lepšie. Ja verím v lepšie zajtrajšky a myslím, že je nás takých viac. Skúste nájsť čo najviac pozitívnych veci okolo seba, venujte svoj čas rodine a chráňte si zdravie. Všetko ostatné je druhoradé.

Pin It on Pinterest

Share This