O NAKUPOVANÍ: BEZHLAVÁ HONBA ZA HOVNOM ZDARMA

O absurdnosti honby za akciovým tovarom a chamtivom nakupovaní toho, čo ľudia ani nepotrebujú:

Do otvorenia supermarketu ostávajú dve hodiny a pred vstupom sa už tlačia desiatky ľudí. Dnes je totiž k vybranému akciovému tovaru pribalené vákuovo balené hovno zdarma a každý ho chce mať doma. Iba pre seba.

Štvrťhodinu pred otvorením hlavného vchodu sú už ľudia natlačení na presklenej výplni, ako sardinky v konzerve a zvnútra je vidieť na skle ich rozpučené ksichty.

Do predajne vbehli ako po výstrele štartovacej pištole. Každý chce byť ten prvý a uchmatnúť si kúsok hovna aj pre seba. Akcia totiž platí iba do vypredania zásob. Potom bude akciový tovar predávaný za rovnakú cenu, ale už bez pribaleného hovna grátis.

Začína šialenstvo. Ľudia do seba vrážajú, padajú, šliapu po sebe. Krvácajú, lámu si kosti, nadávajú. Dôchodcovia a mrzáci púšťajú barle, invalidi vstávajú z vozíkov, slepci okolo seba švihajú palicami, nemým sa vracia reč, pacienti si trhajú pyžamá, bláznom tečú sliny. V opustených kočiaroch plačú deti.

Ľudia kričia, hádajú sa, pýtajú sa personálu: „Kde je to hovno?“ „Ostalo ešte nejaké hovno?“ „Máte ešte nejaké hovno v sklade?“

Málokto si v akciovom letáku ale všimol, že maximálny počet akciových položiek je desať kusov na osobu. Ľudia panikária. Chcú všetko len pre seba. Prichádzajú so všetkými rodinnými príslušníkmi, kamarátmi, známymi, aby toho mohli nabrať čo najviac, no tovar sa míňa. Čoskoro bude vypredaný.

Zákazníci nadávajú predavačkám, no tie za to nemôžu, pretože hovno do sáčkov nasrali a zabalili na centrále a predajňa s tým nemá nič spoločné. Ľuďom ale takéto vysvetlenie nestačí a žiadajú si zavolať vedúcich pracovníkov, aby sa mohli sťažovať.

Tí, ktorým sa nákup vydaril, vychádzajú zo supermarketu so spokojným, víťazoslávnym výrazom, ako výhodne nakúpili a tešia sa, ako nákup doma vybalia, zbehne sa okolo neho celá rodina a vákuovo balené hovno spoločne vystavia na polici v obývacej izbe, aby sa ním mohli kochať a chváliť pred návštevami.

Tí, ktorí už nestihli pre seba ukoristiť akciový tovar s hovnom grátis, vychádzajú sklamaní, rozhorčení, s plačom, nadávkami a nevedia, ako prežijú nasledujúce dni. Netušia však, že to hovno si so sebou nosia každý deň v hlave.

Pin It on Pinterest

Share This