NAJLEPŠIE NOVOROČNÉ PREDSAVZATIE + TABUĽKA NA STIAHNUTIE

Blíži sa nám prelom rokov a s ním spojené novoročné predsavzatia, ktoré nám majú priniesť pozitívne zmeny v nasledujúcom roku. Vo väčšine prípadov sú to predsavzatia typu:

„Budem sa viac hýbať a športovať.“

„Budem jesť zdravšie, menej piť, menej fajčiť.“

„Musím schudnúť do plaviek.“

„Budem si mesačne odkladať drobné na dovolenku.“

V tých prvých troch prípadoch vám veľmi nepomôžem, no v tom poslednom mám pre vás menšiu pomôcku 😊

Ide o tabuľku vkladov, ktorú si nalepíte na akúkoľvek prázdnu nádobu, ktorú nájdete doma. Ja som napríklad použil sklenenú 5 litrovú fľašu, do vrchnáka som vyrezal otvor ako na pokladničku. Ak si chcete túto pokladničku viac zabezpečiť, môžete vrchnák ku fľaši prilepiť. Na nalepenej tabuľke si budete postupne odškrtávať týždne a sumy, ktoré ste do fľaše vhodili.

My si do jednej nádoby sporíme dvaja, takže každý má svoju tabuľku 🙂

A teraz k tabuľke

Je mnoho možností, akou čiastkou si pravidelne sporiť, v tejto schéme je podstatou každý týždeň navyšovať vklad rovnakou čiastkou. Môže to byť 0,50€, 1,00€, ale aj viac či menej. V galérii nižšie pre vás prikladám aj pár hotových tabuliek, samozrejme si môžete sumy upraviť podľa svojho uváženia. Stačí, ak si ich stiahnete, vytlačíte, nalepíte na nádobu a môžete začať sporiť. Ja som napríklad použil základnú tabuľku s 1,00€ vkladom, ale do fľaše som vhadzoval sumy, ktoré mi momentálne vyhovovali. Aby mi neostala najvyššia čiastka na koniec roka, vhodil som ju už asi v júni 😉. Hlavné je, aby ste tam skutočne vhodili každý týždeň určitú sumu. Na konci roka tak získate nielen skvelý pocit, že ste vydržali celý rok pravidelne sporiť, ale aj slušnú sumu, ktorú môžete ďalej investovať alebo si ju len poriadne užiť.

Nech už sa rozhodnete sporiť akokoľvek, dôležité je začať a zotrvať. Práve tento rok nám ukázal, že mať rezervu je skvelá vec, tak držím palce ✌💪

Ja vám do Nového roka prajem hlavne veľa zdravia, šťastia, lásky a čo najviac spoločne prežitých chvíľ v kruhu vašej rodiny.

Pin It on Pinterest

Share This