PONIEKTORÝM V ČASE NÁKAZY: NEOHROZUJTE NÁS SVOJIM POCITOM NESMRTEĽNOSTI!

Poniektorí si stále myslia, že choroba robí rozdiely. Že obchádza majetných, drzých, ľahostajných, vtipných, ožratých, sfetovaných… a preto nedbajú na ochranu a prevenciu.

Všetci tí, ktorí si nahovárate, že ste nesmrteľní, tak prosím berte ohľad na nás smrteľných a tú ochranu používajte. Nariadenia a prevencia totiž platí pre všetkých, bez rozdielu spoločenského postavenia, rasy, povahy, stavby tela… . Aj pre tých ukričaných, ktorí si na úradoch nárokujú na všemožné práva, no na povinnosti zabúdajú. Aj pre vyciciavačov systému.

Aj pre tých, ktorí v diskusiách prehlasujú, že ich imunita je dokonalým štítom a táto nákaza je problémom iba nás bielych.

Aj pre tých, ktorí si večer v špinavých montérkach líhajú do postele, aby mohli ráno vstať a ísť opäť do práce, na kilometer od kúpeľne a ústnou vodou je pre nich pivo.

Aj pre konšpirátorov, ktorí si myslia, že je to všetko len hoax, alebo že im sa nič nemôže stať, lebo majú pozitívne myslenie a správny postoj.

Aj pre výletníkov, pártymenov a milovníkov skupinového sexu.

Aj pre tých, ktorí si myslia, že “veď som mladý, zvládnem to ako bežnú chrípku“. Nie ste tu iba vy – mladí a odolní.

Aj pre tých, ktorí si myslia, že už zažili vojnu, alebo 40 rokov niekde pracovali, tak ich len taká “nejaká” choroba nezloží.

Aj pre tých, ktorí si myslia, že keď rozbili stovky hláv, tak sú dosť tvrdí chlapi na to, aby porazili aj chorobu.

Aj pre tých, ktorí si myslia, že predali na ulici 4 jointy a takých drsných gangstrov nič nemôže predsa ohroziť.

Aj pre tých odporných, po lavičkách sa povaľujúcich pijakov, ktorých by sme sa ešte mali zastávať a ľutovať ich.

Aj pre tých štatistov, ktorí tvrdia že o nič vážne nejde, lebo pri autonehodách umrie viac ľudí. No a? A je snáď autonehoda nákazlivá?

Aj pre tých, ktorí teraz piknikujú, krčmy a bary vymenili za lúky a lesy, alebo tento čas využívajú na rodinné návštevy.

Aj pre tých “antisystémových”, ktorí sú tak veľmi sami sebou, proti prúdu a „neovce“, že teraz zrazu by chceli pomoc od systému. Aby sa o nich postaral. Tak keď ste takí antisystémoví a proti prúdu, tak si tie rúška vyrobte sami. Tak ako to robia mnohí iní. A v prípade ťažkostí nevolajte na pomoc nástroje systému – záchranku, políciu, hasičov.

Aj pre samozvaných politológov, ktorí opäť do toho ťahajú vládu a špekulujú, čo by sa dalo urobiť lepšie a inak a nadávajú na Slovensko a systém. No takáto situácia je tu prvýkrát a nie je ju s čím porovnávať. Sme v tom všetci spoločne a ako vidíme, tak choroba si vyberá aj politikov a celebrity a ich rodiny. Áno, ľudia nie sú mašiny, nedajú sa naprogramovať a stlačiť enter, aby všetci okamžite a synchronizovane začali dodržiavať nariadenia, postupy a prevenciu. Ale všetci o tejto situácii vedia a taktiež vedia, čo by mali robiť. Takže už je to iba na svedomí, nie na nevedomosti.

Aj pre tých, ktorí si nedávajú rúška iba z princípu, ako boj proti systému a na ukážku, že je tých rúšok málo. Koho tým akože chcete potrestať? Vládu? Vyrobte si ich a už buďte trochu samostatní a nie iba naťahovať ruky. Ale to je tak – mnohí si tu myslia, že maximum, ktoré môžu pre krajinu a komunitu urobiť, je raz za štyri roky ísť voliť a potom čakajú, kto to tu zlepší a kto im čo vloží do huby.

Ešte raz. Nechajte si ten svoj pocit nesmrteľnosti a neohrozenosti, ale nás do tej chorej predstavy neťahajte.

Taktiež si všímam, že keď niekto vyrába rúška a ponúka ich na internete za peňažnú odmenu, tak ho tam ľudia zlynčujú. No a? Veď materiál niečo stojí. Aj čas, aj úsilie – to, čo do toho nechcete dať vy, aby ste si tie rúška ušili sami. Nemyslím ale tie astronomické sumy, ktorí poniektorí chcú a zneužívajú momentálnu situáciu aby zarobili.

Pozerám sa z okna, alebo z balkóna a ľudí s rúškami pribúda. Stále je však mnoho tých, ktorí na to kašlú. Asi si myslia, že tým klesne ich spoločenský status, uznanie, vážnosť. Skôr si myslím, že by to bolo naopak. A keď niekto dokáže na sebe hrdo nosiť umelé pery, mihalnice, zuby, prsia, namaľované obočie a falošné svaly, tak si myslím, že dokáže nosiť aj rúško.

Rovnaká nehoráznosť sú tie falošné zbierky, ktoré vznikli a podvodníci, ktorí opäť chodia k starým ľuďom a pod zámienkou vyšetrenia ich okradnú. Takých by som pochytal a všetkých potrestal tak, že by už nikdy nechodili po svojich a neudržali by moč.

Spoločnosť trpí na to, že ľudia si robia srandu z toho, čo by mali brať vážne a ak sa nakazíme, tak aj vďaka tým nedisciplinovaným a ľahostajným ľuďom, ktorí z toho majú veľkú show, alebo zatajujú dôležité skutočnosti.

Okrem koronavírusu sa medzi ľuďmi šíri aj ďalšia nebezpečná nákaza, a tou je hlúposť. Je snáď podstatné kto čo povedal, kto čo nepovedal, čo je pravda a čo nie je pravda? Viete, kto má vždy absolútnu pravdu? Smrť má vždy pravdu! A hádam každý vie, ako sa cíti, či na sebe pozoruje nejaké zmeny a či potrebuje pomoc.

Mnohí nastavujú ruky, čakajú na pomoc a obviňujú vládu. Asi by ste chceli, aby niekto chodil po bytoch a rozdával každému 10 masiek na osobu. Nechcete náhodou, aby vám niekto chodil aj variť, uväzovať vám podbradník a kŕmiť vás? Nemáte rúško? Ušite si ho. Keď si viete zmotať jointa, ušúľať cigaretu, vypáliť domácu pálenku, vyprať zašpinené slipy, nainštalovať hru, vymaľovať byt, strčiť vibrátor do zadku, zmaľovať tvár, vyžehliť vlasy, nahrať domáce porno, prerobiť plynovku, tak dokážete aj toto. Návod si nájdete.

Mnohí sa stále tajne zgrupujú, polemizujú nad nariadeniami a myslia si, že to je nejaká párty, alebo že to je iba filmová dráma, ktorú divák ovládačom vypne, keď ho omrzí, alebo si počká na záverečné titulky. Tu namiesto záverečných titulkov však môžu prísť písmená na náhrobnom kameni.

Chlast vám tiež nepomôže, takže tie párty, čo si robíte doma, alebo neviem kde všade, sú skôr ódou na hlúposť.

Je taktiež úplne jedno, kto za to môže, kde to má pôvod, kto to vypustil, vyrobil a špekulovať čo by sa dalo urobiť lepšie. Lepšie??? V porovnaní s čím? Vy si snáď na takúto podobnú situáciu osobne pamätáte, že to viete porovnať? Čo sa robí zle a čo by sa mohlo robiť lepšie? Už sa samozrejme politizuje a čítam tie statusy a hádky „odborníkov“ – tých istých, ktorí tu presviedčali ostatných, koho treba voliť. Nešírte tu zase svoje bludy, dohady a choromyseľné prejavy.

Seďte na zadku a neohrozujte nás. Ja sa vami nakaziť nechcem. Ak už ovšem nakazený nie som a preto sedím doma. Nie som zdravotník, ani doktor, aby som vedel niekde efektívne pomôcť. V tomto sme ale spoločne a pomôcť sebe a ostatným môžeme iba zodpovednosťou a dodržiavaním inštrukcií odborníkov. Alebo tu je snáď nejaký väčší, nediplomovaný odborník? Už som síce nejakých videl a čítal od nich tie príspevky.

A tí, ktorých počuť po večeroch pod oknami kričať, hulákať, smiať sa, tak celá partia ste banda hlupákov!!! Toto nie je párty a príležitosť ako sa vyhnúť práci, škole, povinnostiam. Ale tu pomôže asi len zákaz vychádzania. A mrzí ma, keď mi aj kamaráti posielajú fotky a videá, ako niekde pijú s tým, že „veď nás tu nie je veľa“. Všetky tieto osoby, ktoré nerešpektujú nariadenia a berú to na ľahkú váhu iba poukazujú na to, komu bude treba prísť rozdrapiť hlavu, keď sa nakazíme.

A že načo ochrana? Veď ideš len do auta, do obchodu, alebo do lesa na prechádzku? Chytáš však dvere, vchádzaš do výťahu, alebo ideš po schodoch, nevieš koho stretneš, čoho sa chytíš. Ale jasné, tebe sa predsa nemôže nič stať. A keby áno, tak stačí naťukať kód na nesmrteľnosť, alebo neobmedzené zdravie, však?

Je to obrovská skúška súdržnosti a spolupatričnosti. Nepokazme to. Každá sranda a ľahkovážnosť sa v tejto situácii môže obrátiť aj proti tomu, kto si myslí, že je neohroziteľný, nesmrteľný a kašle na ostatných.

Neohrozujte nás!!! Hazardujete totiž aj so zdravím a životom ľudí okolo seba. A myslím si, že tých pár týždňov bez alkoholu, diskoték, osláv, grupáčov, telocviční a rôznych zhromaždení vydržíte. Je to určite lepšie, ako mať potom vypučené oči od kašľa. A navyše, piť môžete aj doma, učiť sa môžete aj online, cvičiť môžete aj v izbe, modliť sa môžete aj pri posteli, hry môžete hrať aj na gauči.

Čím skôr si všetci uvedomíme, že sme v tom spoločne, tým skôr nákazu porazíme.

Zároveň patrí obrovské ĎAKUJEM A REŠPEKT všetkým zdravotníkom, lekárom, pracovníkom v obchodoch a všetkým, ktorí pomáhajú, šijú rúška a snažia sa v rámci možností ľuďom dodať nádej.

Pin It on Pinterest

Share This