VRBOVÉ STAVBY: Prekrásne výtvory z prútia /nielen/ do záhrady

Okrasy a atrakcie nemusia byť iba chladné, vŕzgajúce, hrdzavejúce, šedivé. Môžu byť živé a vniesť na školské dvory, ihriská a záhrady trochu prírody a zelene. Iglú, tunely, bludiská, ploty, oblúky, prístrešky… . To všetko je možné na mieru vytvoriť výsadbou prútených stavieb. Tie sa sadia vždy v období jari a jesene a dokážu skrášliť každý školský dvor, súkromnú záhradu, obecný pozemok, či iné miesta, ktoré si zaslúžia pozornosť.

Takéto stavby realizuje odborne spôsobilá firma, spĺňajúca všetky zákonné normy, s potrebnou dokumentáciou a poučením o starostlivosti o vrbovú stavbu. Pretože starať sa o ňu rozhodne treba, keďže je živá.

Okrem dekoratívneho a pre deti zábavného účelu vŕbové stavby chránia pred slnečnými lúčmi, zmierňujú silu vetra a hluk, zachytávajú prach, opticky môžu oddeľovať pozemky, alebo cesty od obytných častí. Poskytujú súkromie a prírodné miestečko na relax.

Každej výsadbe stavby prebieha osobná konzultácia a kontrola povrchu, či je pre takúto stavbu vhodný.

Ak by ste chceli takto skrášliť svoj pozemok, tu je tip na šikovného človeka, ktorý stavby nielen realizuje, ale aj prúty pestuje na svojej registrovanej plantáži.

Pin It on Pinterest

Share This