PRE MILOVNÍKOV KNÍH: V meste budeme mať knižnú búdku

Ľuďom treba ísť v ústrety a dbať o ich záujmy a potreby. A čo nepodchytí a nezrealizuje pre občanov mesto, k tomu sa podujmú šikovní ľudia, ktorí majú vôľu a ochotu niečo užitočné, alebo zábavné pre ostatných vytvoriť. A tak sa nám Miro Uhrin postaral o to, že v meste budeme mať prvú knižnú búdku.

Ako sa to všetko ale zrodilo?

Miro sa predieral množstvom internetových informácií a noviniek, až kým nenarazil na zaujímavý čitateľský projekt “Ďakujem sused”, ktorý zoskupuje milovníkov kníh po celom Slovensku a snaží sa literárne diela dostať medzi ľudí prostredníctvom takýchto knižných búdok. Kontaktoval teda tvorcu projektu, ktorý mu povedal, čo a ako. A tak sa začalo špekulovanie nad vhodným umiestnením búdky, aby bola čo najviac medzi ľuďmi a v rámci možností chránená mestskou políciou. Samozrejme, že ani takýto projekt sa nezaobíde bez vybavovačiek po úradoch. Jednanie s mestom o využitie jeho pozemku a komunikácia s pamiatkovým úradom. Všetko sa našťastie stretlo s porozumením a tak Miro začal búdku popri svojich pracovných povinnostiach vyrábať. Drevenú konštrukciu však nechal dotvoriť študentom ZUŠ, aby jej svojou kreativitou vdýchli život a a lákala okoloidúcich ku knihám.

 

Búdka bude umiestnená v parku pri hlavnej fontáne,  na Radničnom námestí v Spišskej Novej Vsi a verejnosti oficiálne predstavená v utorok 25. júna o 16:00. Samozrejme nebude chýbať sprievodný program, ktorého sa zúčastnia žiaci ZUŠ, domáci spisovatelia so svojimi dielami a Klub mladých, s oddychovou zónou. Máte sa na čo tešiť.

 

A nezabúdajte, knihu si môžete z búdky nielen požičať, ale knihou do nej aj prispieť. Snáď bude mať úspech a pribudne ich v našom meste viac.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This