O VYHADZOVAČOCH, NOČNOM ŽIVOTE A SPRÁVANÍ MLADÝCH

Vyhadzovačov máme takých aj onakých. Kedysi ich toľko nebolo treba, no kvôli čoraz horšiemu správaniu sa ľudí musia byť prítomní už aj na malých koncertoch, vystúpeniach, súkromných oslavách, športových podujatiach a školských akciách.
Z mladých ľudí sa vytráca rešpekt, slušnosť a schopnosť zvládať opilosť. Aj kvôli rôznym motivačným drístom si myslia, že nesmú mať rešpekt voči nikomu, nevnímať autority, byť drzí, vulgárni a že svet im padne k nohám jedine tak, že budú “mať v piči”. To všetko do seba hrnú skrz slúchadlá na zmätených hlavách.

Treba si v prvom rade uvedomiť, že vyhadzovač nie je na diskotéke len tak zo srandy a jeho prítomnosť je skoro vždy opodstatnená, keďže mnohým ľuďom sa pri alkohole zatemňuje myseľ a zdravý úsudok a popri tom zabúdajú, že sú na verejnosti, medzi inými ľuďmi, ktorých ich správanie môže obťažovať. A vyhadzovač tam nie je od toho, aby niekoho prehováral, prosil, kľakal si pred neho, alebo s nim jednal v rukavičkách. Vyhadzovač musí byť rázny, tvrdý, rešpektovaný, silný. Samozrejme, že by mal mať v hlave aj rozum, ovládať požiarno evakuačný plán, vedieť, kde sú hasiace prístroje, vedieť poskytnúť prvú pomoc, byť slušný, trpezlivý a vyhodnocovať použitie sily tak, ako je nevyhnutné v danej situácii a nie na zbytočné ublíženie človeku kvôli nejakej frajerine. Nie je tam taktiež na to, aby vás vítal s fanfárami, otváral vám dvere, nosil batožinu, alebo vás usádzal k stolu. Nemôže za vaše úrazy, pretože vyhadzovačov v podniku nie je toľko, koľko je tam hostí a tak nemôžu stáť pri každom človeku a ihneď ho chrániť. Taktiež nemôže za to, keď vám niekto ukradne z opustenej kabelky peňaženku, mobil, alebo odíde vo vašom kožuchu. Vyhadzovač nemôže mať prehľad o tom, komu patrí aká kabelka, bunda, mobil, peňaženka, čiapka … .
Z týchto hlúpych dôvodov sa na vyhadzovača pozerá, ako na toho najhoršieho človeka v podniku, pretože on tam môže za všetky krivdy, kazí zábavu a nikdy sa ho nikto nezastane. Radšej sa mu nadáva do debilov, hlupákov a poukazuje sa na to, že je veľký a má svaly. No a? Makať na sebe a mať svaly neznamená, že je ten človek hlupák a mal by mať v tejto práci radšej 50 kilo, módny účes, drevené korálky a kikiriki tenisky, aby bol uznávaný.

Mnoho vykázaných ľudí, ktorí sa nevedia chovať, sa odvolávajú na nejakú úctu a slušnosť. Chcú rešpekt a jemné, špeciálne zaobchádzanie.
Pripití chlapci, poskakujúci ako na gumičke, ktorí si myslia, že nepozdraviť sa je IN a byť drzí je frajerina. Nadávať, kričať, obťažovať ženy a obsluhu a v prípade potreby sa sťažovať.

Ožraté dievčatá, ktoré na barových záchodoch mali v ústach viac penisov, ako bežný človek za život zjedol rožkov. Skáču do bitky, napadajú vyhadzovačov, pretože si myslia, že byť ženou znamená, že sa vyhadzovači nebudú voči nim brániť a nechajú sa biť, kopať, škriabať. Ako takého človeka vyviesť von, alebo upokojiť? Chytráci by si to mali vyskúšať, kým sa budú pohoršovať. Kým sa začnú zastávať ožratej, posratej, pošťatej, pozvracanej mládeže, ktorú keď nepustia do podniku kvôli stavu, alebo veku, tak sa vyhrážajú, dokonca volajú políciu, že ich nechcú pustiť dnu.

Akú úctu, rešpekt a jednanie chcú takíto ľudia? Aké zaobchádzanie?

Keď ich treba niekoľkokrát budiť pri stole, alebo stokrát upozorňovať, že je záverečná, aby dopili nápoje a opustili podnik. Ako jednať s ľuďmi, ktorí provokujú ostatných, napadajú ich, alebo sa bijú na zemi v jednom klbku? Ako jednať s človekom, ktorý okolo seba rozhadzuje poháre? Ako jednať s človekom, ktorý sa vyhráža personálu, alebo plieska čašníčky po zadku? Vyhadzovač tam nie je od toho, aby niekoho prosil a keď ho pošlú kade ľahšie, tak aby odpoklonkoval preč. Ľudia by sa mali naučiť správať, kým pôjdu do spoločnosti. Pretože slušne sa človek nemá chovať iba na plese, v divadle, kine a na komornom koncerte, ale aj v krčme, bare a na diskotéke. A ak sa chcú naťahovať, tak si musia uvedomiť, že vyhadzovač musí použiť väčšiu silu, ako je tá ich. Samozrejme nie kvôli tomu, aby niekomu schválne ublížil. Pretože aj takí jedinci bohužiaľ existujú.

Taktiež si treba uvedomiť, že mnoho vyhadzovačov tam nie je kvôli tomu, že ich to baví, alebo že sa chcú pozerať na opitých ľudi a biť sa. Chcú si privyrobiť a tým strpia aj urážky, ponižovanie a sťažnosti. Sťažujú sa väčšinou ale iba tí, ktorí v týchto podnikoch nemajú čo robiť a mali by sa naučiť najprv slušne správať.

Samozrejme, medzi vyhadzovačmi bolo a je mnoho výnimiek. Najmä ak si myslia, že sú niečo extra a bijú deti, ženy, ležiacich opilcov, len kvôli frajerine a s vedomím “Veď šéf to cez známosti všetko vybaví, zahladí”. Tí ale nemajú dlhú životnosť a so zlou povesťou ich už nikto do takej práce nevezme. A podnik taktiež príde o svoj imidž, ak bude takéto individuá kryť a ospravedlňovať.

Pin It on Pinterest

Share This