FORCE CASES: Drevené obaly na iPhone z dielne šikovného Novovešťana

O tom, že aj v našom meste máme šikovných a vynaliezavých ľudí nieto pochýb. Živým dôkazom je aj Peter zo Spišskej Novej Vsi, ktorý prišiel s myšlienkou drevených obalov na mobily.

Peter tento projekt začal vyvíjať pred rokom a obaly sú pre ľudí dostupné od polovice decembra minulého roku. Cieľom bolo spestriť trh s doplnkami pre mobilné telefóny o niečo nové a jedinečné. A tak sa zrodila myšlienka drevených recyklovateľných obalov, ktoré sú svojim zhotovením šetrné k životnému prostrediu, keďže sa dokážu v prírode rozložiť, čo je zaujímavá alternatíva k plastom. Kvalita a pevnosť týchto obalov z javorového dreva sa dosiahla použitím termoplastického polyuretánu /TPU/, ktorý je recyklovateľný ľahšie ako plast, alebo silikón.

iPhony si Peter vybral hlavne preto, že si k nim vo svojej bývalej práci vytvoril vzťah, no samozrejme plánuje svoju výrobu rozšíriť, aby si mohli vybrať aj majitelia iných značiek. Vzhľadom k tomu, že s mobilnými telefónmi v minulosti pracoval, tak si vypočul potreby zákazníkov a ich predstavy o vhodnom obale na ich mobil. Čo by bolo treba vylepšiť a naopak, s čím sú spokojní.

Peter plánuje svoje portfólio rozšíriť o ďalšie eco-friendly doplnky k mobilným telefónom a osloviť tak mladých ľudí, ktorým nie je životné prostredie ľahostajné a zároveň chcú mať niečo nové, zaujímavé, jedinečné, čo ich bude vystihovať. Už teraz si môžu vyberať z dizajnov pre ženy, alebo pre mužov a vďaka tomu, že drevo má svoju textúru na každom obale inú, tak bude mať každý majiteľ na svojom mobile jedinečný kúsok.

 

Viac sa dozviete na stránke FORCEcases:

https://www.forcecases.eu/

 

 

Pin It on Pinterest

Share This