AJ TAKÉTO ZMÝŠĽANIE MAJÚ NOVOVEŠŤANIA: Bezohľadnosť voči ostatným obyvateľom mesta

Ľudia akoby stratili schopnosť obozretnosti, ohľaduplnosti a spolupatričnosti a tá ich sebeckosť sa stupňuje.

Mnohí to robia schválne. Myslia si totiž, že svojim konaním protestujú proti ľahostajnosti kompetentných osôb, ktoré môžu za nedostatky v meste. Lenže tým neznepríjemňujú život a nerobia napriek im, ale ostatným obyvateľom, ktorí za tieto nedostatky nemôžu.

Mnohí schválne nechávajú psie exkrementy v tráve len tak, ako vylezú psovi zo zadku, pretože nemajú poruke sáčky, ani koše na to určené. A tak sa radšej tvária, že si to nevšimli, alebo si myslia, že neuprataním exkrementov za niečo bojujú. Človek sa už nemôže prebehnúť po tráve tak, ako kedysi a rodičia nemôžu pustiť deti hrať sa s loptou medzi paneláky, do pieskoviska, alebo do snehu. Tak čo je to za boj? Komu ten život znepríjemňujú?

Mnohí ľudia spravia veľkú potrebu na lesnú cestičku, k turistickému chodníku, alebo na lúku a ten svoj výtvor nechajú prikrytý použitým toaleťákom, na obdiv ostatným turistom, pretože nablízku nie sú latríny, ani toitoiky. Asi takto demonštrujú riešenie veľkej potreby v prírode. A tak sa po lese povaľujú hnedobiele kúsky toaletného papiera.

Mnohí vysypú odpad, alebo pohodia väčšie kusy nepotrebných vecí len tak niekde na sídlisku, pretože tam chýba veľkokapacitný kontajner, alebo sú kontajnery preplnené. A tak máme možnosť pri kanvách vidieť len tak položené skrine, chladničky, mikrovlnky, okná atď… .

Poniektorí zaparkujú auto na mieste bezbariérového prístupu, na chodníku, trávniku, alebo na inom nevhodnom mieste, pretože sídliskám chýbajú parkovacie miesta a dopravné značenia, ktoré by pomohli usmerniť vodičov a tým zefektívniť parkovanie. Zamedziť zbytočne veľkým rozostupom áut. Každý by ale chcel parkovať priamo pred vchodom a tak postaví auto aj na chodník, alebo na žltú čiaru, ktoré tam sú väčšinou kvôli prístupu pre smetiarov. Týmto chcú ľudia bojovať za riešenie parkovania a svojou bezohľadnosťou voči ostatným obyvateľom to vyčítať kompetentným?

Týmto všetkým a mnohými ďalšími vecami si ľudia neuvedomujú, že to nedávajú pocítiť zodpovedným osobám, ale ostatným obyvateľom a susedom.

Nebuďte bezohľadní!

Upratať po psovi nie je až tak ťažké.

Parkovať nemusíte až pred dverami do bytu a neodpadne z vás, keď odstavíte svoje auto aj trochu ďalej.

V SNV máme zberný dvor.

Keď na vás príde v lese veľká potreba, tak to nemusíte vyložiť rovno pri turistickom chodníku, alebo na viditeľnom mieste a nechať tam pol kotúča toaleťáku.

Namiesto toho, že si poviete “Ja za to nemôžem, že to nie je zabezpečené, urobené, vyrobené, opravené… “, treba konať tak, aby ste tým nerobili zle ostatným a svojmu okoliu. Kritika sa dá robiť aj inač, ako zlomyseľnosťou a bezohľadnosťou voči ostatným obyvateľom. Oni za to nemôžu rovnako, ako vy.

Pin It on Pinterest

Share This